Yozgat İl Müftü Yardımcısı Uzuner: Orucu sadece midemiz ile tutmamalıyız

Yozgat İl Müftü Yardımcısı Uzuner: Orucu sadece midemiz ile tutmamalıyız

Yozgat İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner “Ramazan’ın bize kazandırdıkları” konulu söyleşide; “Orucu sadece mideye değil, gözümüze, kulağımıza, elimize, ayağımıza ve dilimize de tutturmamız gerekiyor.”dedi.

A+A-

İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner “Ramazan’ın bize kazandırdıkları” konulu söyleşide; “Orucu sadece mideye değil, gözümüze, kulağımıza, elimize, ayağımıza ve dilimize de tutturmamız gerekiyor.”dedi.

Yozgat Belediyesi tarafından Çarşamba söyleşileri kapsamında İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba Uzuner tarafından kadınlara özel “Ramazan’ın bize kazandırdıkları” konulu söyleşisi düzenlendi.

Tarihi Askerlik Şubesinde düzenlenen programda Müftü Yardımcısı Uzuner katılımcılara şu bilgileri aktardı; “Evveli rahmet ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan Ayı, İlahi kazançların yanında mübarek bir aydır. Bu mübarek ay bize ne kazandırdı?
Öncelikle vakitlerimizi tanzim etti. Ramazan’dan önce sahurun, iftarın vaktinden habersiz; istediğimiz zaman yiyip içerken bu belli bir programa bağlandı. Yemeklerimiz artık saatinde yenmeye başlandı. Buna en çok sevinen de hanımlarımız ve annelerimiz oldu. Çünkü diğer zamanlarda ayrı ayrı yenen yemekler. Ramazan ayında ailelerin birlikte oldukları yegâne mekân haline geldi. Oruç bize irademizin ne kadar sağlam olduğunu gösterdi. Zekât ve fitrelerimizi ihtiyaç sahibi kardeşlerimize vererek, onların evlerinin de şenlenmesine vesile olmanın sevincini yasadık. Fakir fukarayı gözeterek, onları da iftar sofralarımıza davet ettik’ iftar ettirdiğimiz kişi-yeya kişilerin alacağı, sevap kadar sevap alacağımızı da öğrendik. Ramazan ayı dışında, sinirlendiğimiz zaman bazen kötü sözler söylediğimiz olmuştur. Halbuki Ramazan ayında sakin olmamız tavsiye ediliyor. Orucu sadece mideye değil, gözümüze, kulağımıza, elimize, ayağımıza ve dilimize de tutturmamız gerekiyor. Bu yüzden oruç, insanı kötü söz söylemekten alı- koyar. Birisi yakışıksız bir lâf edecek veya kavga edecek olursa “Ben oruçluyum” denmesi gerektiğini bu ayda öğrendik. Sonuç olarak Ramazan ayı bize burada sayılamayacak kadar kazançlar sağlamaktadır. Biz burada bir kısmına değinmeye çalıştık. Gözden kaçan bazı önemli maddeler de buraya eklenebilir. Önemli olan Ramazan ayında kazandığımız güzel özellikleri, Ramazan’dan sonra da devam ettirmektir. Unutmamalıyız ki, her günümüzü Cuma, her gecemizi Kadir, her ayımızı da Ramazan yapmak bizim elimizdedir. Yeter ki biz, bu mübarek gün, gece ve ayları değerlendirmesini bilelim.” 

Yeniufuk

Etiketler :