Yozgat gündemine bomba gibi düştü! Gizli aday mı olacak?

Yozgat gündemine bomba gibi düştü! Gizli aday mı olacak?

Seçimlere az bir süre kala Partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken gündemde olmayan Lütfullah Kayalar’ın, ülke içinde, ülke dışındaki faaliyetlere iştirak ederek boy göstermesi ‘Gizli aday mı’ sorusunu gündeme getirdi.

A+A-

Yozgat siyasetinin belki de en dikkat çeken isimlerinden biri olan, aradan geçen yıllara rağmen hizmetleri ile anılan ANAP Hükümeti döneminde Tarım Orman Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı görevlerini üstlenen Lütfullah Kayalar seçim sathına girildiği günlerde boy göstermeye başladı.

 Orman ve Köyişleri Bakanlığı sırasında Türkiye'nin en büyük yeşil kuşak projesi ile "Şehirde ne varsa köyde de olacak" sloganı ile Türkiye genelinde büyük bir yapılandırma hareketi başlatan, Yozgat’a bakanlıkları sırasında doğalgaz başta olmak üzere Sorgun Şeker Fabrikasını kazandıran ve daha birçok önemli icraata imza atan Kayalar’ın ilerlemiş yaşına rağmen milletvekilliği düşünüp düşünmediği sorusu siyaset çevrelerinde konuşulmaya başlandı.

1-131.jpg

2007 Genel seçimlerine ANAP'ın girmemesi üzerine CHP'den aday olduysa da seçilemeyen, 1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Yozgat'tan bağımsız milletvekili adayı olan  yüzde 11,47 oranında oy aldıysa da Meclis’e girme başarısı gösteremeyen Kayalar, Yozgatlılar için büyük öneme haiz her toplantıda boy göstermeye başladı.

Kayalar’ın siyaset sahnesinde olmasa bile sürekli gündemde kalması, siyasi partilerin de ilgisini çekmeye başladı. Siyaset konusunda bir açıklama yapmasa da, gizli aday olduğu iddia edilen Kayalar’ın pozisyonu önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yozgat Sonsöz