Yozgat genelinde kitap kurtları yarışacak

Yozgat genelinde kitap kurtları yarışacak

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hayata geçirilen “Kitap Kurdu” projesi kapsamında ortaokul öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlenecek. Yarışma Yozgat’ta ki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencileri kapsıyor.

A+A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından hayata geçirilen “Kitap Kurdu” projesi kapsamında ortaokul öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlenecek.

TÜGVA tarafından ortaokullu öğrencilere yönelik hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Kitap Kurtları Yarışıyor’ isimli yarışmanın başvuruları 24 Kasım tarihinde sona erecek. TÜGVA tarafından hayata geçirilen “Kitap Kurdu” projesi kapsamında 81 ilde 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarda okuyan ortaokul öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenlenecek.

2-106.jpg

Proje kapsamında harekete geçen TÜGVA Yozgat İl Temsilciliği, ortaokul ziyaretleri gerçekleştirdi. Okul müdürlüklerini ziyaret eden TÜGVA İl Başkanı Ömer Yağmur, hem yeni eğitim-öğretim yılını kutladı hem de Kitap Kurdu projesini okul müdürleri ile paylaştı.

TÜGVA Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin Kitap Kurtları Yarışıyor’ isimli yarışmanın başvuruları başladı. Kitap Kurdu Yarışması’nın başvuruları 24 Kasım tarihinde sona erecek.

Yarışma kapsamında ortaokul öğrencileri belirlenen kitapları okuyacak ve sınava girecekler. Ortaokul öğrencileri için şu kitaplar belirlendi: 5. ve 6. sınıflar için; Peygamberimizin En Yakın Arkadaşı Hz. Ebubekir, Nasıl Kahraman Oldum, Hışırtı Avcısı, Adil Olan Kazanır, Değirmenimde Mektuplar. 7. ve 8. sınıflar için; Ay’a Yolculuk, Cevherin Yolculuğu, Atasözleri ve Hikayeleri, Filanca Operasyon, Havada Hayat Var. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, TÜGVA’nın resmi internet sitesini ziyaret ederek, başvurularını yapabilirler. Yarışmada birinciye; 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL para ödülü verilecek.

Proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığında görevli uzman ekipler tarafından seçilen kitapları okuyan ortaokul öğrencilerini ve danışman öğretmenleri yapılan derecelendirme sonucunda çeşitli para ödülleri bekliyor. Yarışma Yozgat’ta ki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencileri kapsıyor.

TÜGVA Yozgat İl Başkanı Ömer Yağmur, yarışmaya Yozgat’tan yoğun katılım beklediklerini söyledi.
Yağmur, "Kitap Kurdu yarışması ile öğrenci kardeşlerimizin kitap okuma alışkanlıklarını artırırken aynı zamanda bunu bir yarışma halinde sunmaya çalışıyoruz. Genel Merkezimiz ülkemiz genelindeki Ortaokul öğrencilerimizi bu etkinlikle bir araya getiriyor. Okuyan, sorgulayan ve geleceğe umutla bakan bir nesil için durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Başvuru için son tarihimiz 24 Kasım, başvuru yapmayı unutmayın" şeklinde konuştu.