Yozgat eğitiminin gündemi Çayıralan'da konuşuldu

Yozgat eğitiminin gündemi Çayıralan'da konuşuldu

Yozgat’ın Çayıralan İlçesinde Eğitime Destek Platformu koordinasyon toplantısı yapıldı.

A+A-

Yozgat’ın Çayıralan İlçesinde Eğitime Destek Platformu koordinasyon toplantısı yapıldı. Çayıralan Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya; İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik ve İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan da katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları, vakıflar ve derneklerin bulunduğu Eğitime Destek Platformu Eylül Ayı İlçe Koordinasyon toplantısı Çayıralan’da gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda sunumu Çayıralan İlçe Sorumlusu İlçe Milli Eğitim Müdürü Satılmış Batur yaparken, tüm okul müdürleri de okullar hakkında bilgiler verdi.

Okul Aile Birliği başkanlarının da katıldığı programda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okullardaki eğitim öğretim gören çocukların karşılaştıkları sıkıntılar, okulların eğitim durumları, İmam Hatip Ortaokulları ve İmam Hatip lisesi öğrenci durumu gibi bir çok konu masada konuşuldu. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinden Diyanet – Sen İlçe Temsilcisi Sebahattin Demir ve İHH İlçe Temsilcisi Nizam Uygur’da toplantıya katıldı.

Toplantıda Eğitime Destek Platformu Türkiye Koordinatörü Zeynel Önal; platform hakkında katılımcılara genel bilgi verirken, amaçları ve çalışma sistemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eğitim yararına Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi. 

Yeniufuk