Yozgat Bozok Üniversitesi'nde proje etkinliği yarışması

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde proje etkinliği yarışması

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından ‘Proje Etkinliği ve Yarışması’ düzenlendi.

A+A-

Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından ‘Proje Etkinliği ve Yarışması’ düzenlendi.
Öğrencilerin katkıları ile bu yıl ilk kez düzenlenen Proje Etkinliği ve Yarışması’nda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesinde bulunan Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Jeoloji ve Makine Mühendisliği bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin yenilikçi, güncel ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik hazırladıkları projeler görücüye çıktı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Güney ve Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Erensan Isı Tekniği San. Tic. A.Ş Müdürü Mustafa Yılmaz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, düzenlenen proje etkinliğine ilişkin bilgiler aktardı. Fakülte yönetimi olarak Proje Etkinliği ve Yarışması’nı düzenlemekteki amaçlarının mezun olacak öğrencilerin bitirme projesi, ödev, araştırma ve uygulama projelerini etkinlik çerçevesinde bir araya getirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Güney, ayrıca öğrencilere poster sunumu yapma deneyimi de kazandırdıklarının altını çizdi.
Üniversite-sanayi işbirliği açısından düzenlenen etkinliğin öneminden bahseden Prof. Dr. Güney şunları kaydetti: “Öğrencilerin uygulamalı bilimler açısından staj imkânı da doğuracak proje etkinliğinde 5 farklı proje grubu poster sunumları yapacak. Uygulamaya yönelik sektörün ihtiyacı olan birbirinden farklı toplamda 99 proje ve 127 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte ihtisas üniversitesi olmamız hasebiyle endüstriyel kenevir özelinde de projeler mevcut. Bu yıl ilk kez düzenlenen bu etkinliğin her yıl düzenlenerek geleneksel bir hüviyete bürünmesi arzusundayız. Proje etkinliğine katkı sağlayan öğrencilerime, akademik danışmanlarına ve desteklerinden dolayı Erensan Isı Tekniği San. Tic. A.Ş Müdürü Mustafa Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.”

Erensan Isı Tekniği San. Tic. A.Ş Müdürü Mustafa Yılmaz ise ülkenin katma değere ihtiyacı olduğunun altını çizerek en büyük katma değerin öğrenciler ve parlak fikirleri olduğuna dikkat çekti. Uluslararası bir hinterlanda sahip Erensan olarak öğrencilerin her daim destekçileri olduklarını belirten Yılmaz, öğrencileri organize sanayi bölgesinde bulunan üretim merkezlerine davet etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, eğitim faaliyetlerini bir proje ile daha değerli hale getirmek ve bu sevinci iç ve dış paydaşlarla birlikte yaşamak amacıyla düzenledikleri proje etkinliğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ve heyecanını dile getirdi.

Rektör Karadağ, konuşması şöyle sürdürdü: “TUBİTAK projeleri yürüten bu tür Ar-Ge proje pazarlarında bizatihi yarışmacı olarak katılan, iki tane Ar-Ge proje pazarı yürüten biri olarak üniversitemizde ilk kez Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin projelerini sergileniyor olması ve de bu etkinlik kapsamında fikirlerine erişilir olması çok anlamlı. Projenin adı ne olursa olsun proje bir fikirdir, bir düşüncedir ve bir realitenin hayata geçirilmesinin ilk adıdır. Proje kültürünün genç nesillerde yer etmesi demek, kendi mesleki alanlarında çok ama çok hedefleri olan bir mühendis grubuyla karşı karşıya gelmek demektir. Hayal, hedef ve ideal varsa toplum, ülke ve insanlık için bir şeylere dertleniyorsak başarı kaçınılmaz oluyor. Bunun en güzel örneğini ise bugün birlikte yaşıyoruz.” 

Yeniufuk