Yozgat Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2020-2021 Akademik yılı 20. Dönem mezunlarını verdi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2020-2021 Akademik yılı 20. Dönem mezunlarını verdi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Yemin ve Mezuniyet Töreni’ne Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni, Hemşirelik Bölümü birincisi Fethiye Tezcan’ın mezun öğrenciler adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Tezcan konuşmasında: “Hayatımın bir parçasını kapsayacak olan kıymetli hemşirelik mesleğine adım atmamı sağlayan Yozgat Bozok Üniversitesi’ne duyduğum saygıyı belirtmek isterim. Covid-19 pandemi döneminde mesleğimizin ne kadar önemli ve kutsal olduğunu yaşayarak öğrenme tecrübesine sahip olduk. 4 yıl önce umut, merak ve heyecanla başladığımız yolculuğun sonuna geldik. Şimdi yepyeni bir başlangıç içerisinde sağlık ordusunun yeni üyeleri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat konuşmasında hemşireliğin hayat boyu öğrenme hedefini benimsemiş bir meslek olduğuna dikkat çekerek: “Milletini seven toplumsal değerlerimi özümseyen, önemseyen ve etik değerler doğrultusunda çalışan birer sağlık profesyonelleri olarak sizleri mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da yaptığı konuşmada salgın sürecinde ülkenin yarınları, geleceği, göz bebeğimiz öğrencilerimize hasret kaldıklarını belirterek: “Aşıda 50 milyon bandına ulaşan güçlü bir sağlık ordusuna haiz muktedir bir devlet olarak bugün bu heyecanı bir arada paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza kalbi ve samimi olarak çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yozgat Valisi Ziya Polat ise, pandemi süreciyle ayrı kalınan öğrencileri çok özlediklerinin altını çizdi. Pandemi sürecinde sağlık alanında güçlü altyapısı ve insan kaynağı ile devletimizin çok başarılı yol haritası izlediğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından hemşirelik bölümünde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra mezun öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Hep bir ağızdan Hemşirelik yemini eden öğrenciler mezun olmanın gururu ve sevincini yaşadı.