Yozgat Bozok Üniversitesi'nde İslami ilimler yolculuğu konferansı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde İslami ilimler yolculuğu konferansı

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi İlim ve Ahlak Topluluğu tarafından “Yarım Asırlık İslami İlimler Yolculuğunun Hikâyesi” konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi İlim ve Ahlak Topluluğu tarafından “Yarım Asırlık İslami İlimler Yolculuğunun Hikâyesi” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Görevlisi Ali İhsan Okur’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Dündar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ilim yolculuğunda verilen emeğin çok kıymetli olduğunu ifade ederek, Ali İhsan Okur Hocanın, hayatının başından sonuna kadar aşkla yürünen bir ilim yolculuğu olduğunu belirtti.

yobu3-1.jpg

Karadağ, “Büyüklerimiz, kanaat önderlerimiz bizim her zaman baş tacımızdır. Onların hayatlarına ilmek ilmek dokunan ilim ve irfan yolculuğu bizlere her zaman ışık tutacaktır. Ali İhsan Okur Hocamıza şahsım ve Üniversitem adına hoş geldiniz ve şeref verdiniz diyor, programda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

1949’da Yozgat’ın Başınayayla Köyünden çıkarak Mısır’a ilim tahsili için giden ve uzun yıllar Mısır üniversitelerinde Türk Dili Edebiyatı/Osmanlıca hocalığı yapan Ali İhsan Okur, hayatından kesitler sunarken, özellikle ilim tahsili yolunda önemli bir durak olan Mısır’da yaşadıklarından bahsetti ve gençlere tavsiyelerde bulundu.

Aynı zamanda Ankara İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi olan Okur, konuşmasında şunları söyledi: “Köyümden çıkıp uzun ve meşakkatli bir yolculuktan sonra Mısır’a gidince hemen Yozgatlı İhsan Efendi’nin çevresine dâhil oldum ve onun öğrencisi oldum. Yozgatlı İhsan Efendi âlim, fazıl ve nur yüzlü bir kişi idi. İhsan Efendi’nin 1961 yılında vefatından sonra daha üniversite birinci sınıfta olmama rağmen onun yerine üniversite yönetiminin isteğiyle Osmanlıca derslerine girdim. Mısır hayatımız sonrasında Türkiye’ye döndüğümde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçerek orada Hocalık vazifeme devam ettim. Sevgili Gençler, her meselede olduğu gibi sizlerde işinizi, mesleğinizi severseniz Allah size bu yolu kolaylaştırır. Özellikle ilim yolunda aşkla, sabırla yürüdüğünüz vakit bunun meyvelerini muhakkak göreceksiniz.”

Yeniufuk