Yozgat Bozok Üniversitesi'nde iki ayrı mezuniyet sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde iki ayrı mezuniyet sevinci

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından Yozgat ve Sorgun Meslek Yüksekokullarında düzenlenen 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından Yozgat ve Sorgun Meslek Yüksekokullarında düzenlenen 2020-2021 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

İki ayrı mezuniyet töreninde konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ “Bugün pırıl pırıl genç yürekleri mezun etmenin, öğrencilerimizi ailelerine ve güzel ülkemize kazandırmanın onurunu, gururunu ve sevincini Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Mezun olan öğrencilerin beklentisi olan mezuniyet coşkusu sözünü yerine getirmenin de ayrıca mutluluğunu yaşıyor ve sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Rektör Karadağ, konuşmasının devamında Bozok Üniversitesi’ni akademiyaya daha güçlü hitap eden, hem eğitim-öğretim kalitesini sürekli artıran hem de bu süreçte akademik anlamda kendini daha da görünür kılan bir profile taşıdıklarını vurguladı.

Bozok Üniversitesi’nin gelecek vizyonu ve stratejisini girişimci üniversite olarak planladığını belirten Rektör Karadağ,“Yozgat Bozok Üniversitesi ‘Karalılıkla Başarıya’ sloganı ile girişimci üniversite misyonu ve hedefleri çerçevesinde bölgesine ve ülkesine çok büyük katkılar sunacaktır” dedi.

Rektör Karadağ, mezun olan öğrencilerle ilgili şunları söyledi. “Gözbebeğimiz, geleceğimizin teminatı sevgili mezunlarımız. Sizler yarınımızın sahipleri ve ülkemizin geleceğisiniz. Sizlerden beklentimiz hayatınıza anlam ve değer katacak olan hayal ve hedeflerinizi emek ve gayretle hayata geçirerek bir başarı hikâyesine dönüştürmenizdir. Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak, bütün mezunlarımızın vatanımıza, milletimize, devletimize faydalı birer insan olarak çok önemli görevler üstleneceklerine inanıyoruz. Yolunuz, bahtınız açık, mezuniyetiniz kutlu olsun”

Yozgat Valisi Ziya Polat’ta yaptığı konuşmasında eğitimin önemine değinerek öğrencileri tebrik etti başarı dileklerinde bulundu. Vali Polat, ve Rektör Karadağ Yozgat ve Sorgun Meslek Yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etti. Mezun öğrenciler mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak kutladı.

Pandemi tedbirleri kapsamında Yozgat Merkezde düzenlenen mezuniyet törenine; Yozgat Valisi Ziya Polat, Rektör Ahmet Karadağ, rektör yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri Uğur Kölemen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.