Yozgat Bozok Üniversitesi’nde hedef kararlılıkla başarıya

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde hedef kararlılıkla başarıya

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2 yılın değerlendirildiği ve geleceğe dair hedeflerin paylaşıldığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Rektör Karadağ, iki yılını değerlendirdi, gelecek hedeflerini paylaştı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 2 yılın değerlendirildiği ve geleceğe dair hedeflerin paylaşıldığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Rektör Karadağ, iki yılını değerlendirdi, gelecek hedeflerini paylaştı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Üniversite yönetim ve senato üyeleri, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

 Geçmiş iki yılın değerlendirildiği, tablolar, veriler ve resimler eşliğinde yapılan hizmetlerin aktarıldığı toplantıda konuşan Rektör Karadağ şunları söyledi:

ENDÜSTRİYEL KENEVİR’DE İHTİSASLAŞTIK

“Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü görevini devraldığımızda hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı. Ciddi bir donanıma ve fiziki alt yapıya sahip olan Yozgat Bozok Üniversitesi’ni çok daha güçlü ve muktedir bir üniversite temelinde başarıya taşıyacağımıza inanmıştık. Üniversite yönetimi olarak kararlığımızı, azmimizi ve hedeflerimizi belirlemek adına sloganımızı yeniledik. “İnanmak Başarmanın Yarısıdır” özdeyişi ve “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganımızla hem akademiyada daha büyük başarılara imza atmak, hem de eğitim öğretim kalitesini artırmak ideali ile her alana hitap eden sloganımız ile çalışmalara başladık. Biz göreve başladığımızdan günden bu tarafa fakatlara, amalara sığınmadan başarıya endeksli, başarıya odaklı bir anlayışla çalışarak önemli başarılara ulaştık. Yozgat’a ve Üniversite’ye marka değeri katacak en önemli adımın ihtisaslaşma süreci olduğu düşüncesinden hareketle Üniversitemizin “İhtisas Üniversitesi” olma hedefini ortaya koymuştuk. Yükseköğretim Kurumumuz tarafından “Endüstriyel Kenevir” alanında “İhtisaslaşan Üniversite” olduk. Endüstriyel kenevir alanında çalışmalara başladık. Kenevirin ekonomiye kazandırılması, endüstriyel değeri yüksek olan ürünlere dönüştürülmesi için önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz.”

ÖĞRENCİ SAYISI ARTI KADRO GÜÇLENDİ

Rektör Karadağ, akademiysen ve idari anlamda personel sayısının hızla artırdıklarını, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni akademiyaya daha güçlü hitap eden, hem eğitim öğretim kalitesini sürekli artıran hem de bu süreçte akademik anlamda kendini daha da görünür kılan bir profile taşıdıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yozgat Bozok Üniversitesi yaptıklarıyla değişim ve dönüşümleriyle iki yıl içerisinde gelişti. Gelişmesi ile birlikte daha tanınır oldu ve tercih edilen bir üniversite haline geldi. 20 bin civarında öğrencimiz, yeni eğitim ve öğretim yılında açacağımız programlarımızla 25 bin civarında öğrenciye ulaşacak. Şu an 500 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı 2021 yılı içerisinde 2 binin üzerine çıkarmayı amaçlıyoruz.”

BİLİMSEL PROJELER

Rektör Karadağ, yine bu dönemde bilimsel çalışmaların ilgili kuruluşlardan büyük destek gördüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Üniversitemiz Araştırma-Geliştirme noktasında Dış Kaynaklı (TÜBİTAK, KOP ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı) projelerden önemli destekler görmüştür. Projelerimizin sayısı bundan sonraki süreçlerde de artarak devam edecektir.”

UZAKTAN EĞİTİM BAŞARISI

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle birçok alanda ilkler yaşandığını, bu ilklerin en önemlisinin ise eğitim alanında olduğunu belirten Rektör Karadağ, “Uzaktan Eğitim sürecinde Üniversite olarak kısa zamanda çok ciddi mesafe kat ettik. BOYSİS, BOZOK Mobil uygulaması, YOBUTV çevrimiçi video içerik platformu uygulamasını sadece öğrencilerimiz için değil öğretim elemanlarımızın da kullanımına sunduk” ifadelerini kullandı.

BİLGİ VE BİLİM ÜRETİMİ

Rektör Karadağ, güçlü ve muktedir ülke olmanın tek yolunun bilgi üretmekten geçtiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilginin üretildiği ülkelerde teknoloji ortaya çıkıyor. Bilgi üretilmiyorsa teknoloji olmuyor. Bu anlamda üniversitelerimize düşen bir misyon var: o da bilim üretmek. Bu bizim mecburiyetimiz. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bütün mesai arkadaşlarımızla şuna söz veriyoruz. Biz muktedir ve güçlü ülke olmanın hayalini şu anda görüyor ve yaşıyorsak, teknoloji üreten bir Türkiye hedefliyorsak, bunun yolu bilim yapmaktan, bilgi üretmekten geçiyor. Bölgesel kalkınma odaklı bir vizyonla İhtisas Üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi bilgi ve teknoloji üretecek. Böylelikle Yozgat gelişecek, bölge gelişecek ve Türkiye gelişecek. Bizim iddiamız Yozgat Bozok Üniversitesi olarak uluslararası boyutta bilgiyi daha çok üreten, buna bağlı olarak da kendini uluslararası boyuta taşıyan bir üniversite hedefi ve kararlılığındayız.”

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, konuşmasının sonunda devlet büyükleri başta olmak üzere, kurum, kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Yozgat Bozok Üniversitesinin elde ettiği başarı hepimizin. Bu başarı Yozgatlı hemşerilerimizin, basın mensuplarımızın, siyasetçilerimizin, bilim adamlarımızın yerel yönetimlerimizin, iş insanlarımızın ve Yozgat Bozok Üniversitesi ailesinin başarısı. Bize bir görev tevdi edildi. Bu görevi bir emanet addeden anlayışla en iyi yere taşımanın sorumluluğu ve bilincindeyiz. Yozgat Bozok Üniversitesi’ni marka üniversite yapma çabası ile çıktığımız bu yolda, bizlerin her zaman yanında olan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Milletvekillerimiz Sayın Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer’e, Valimiz Sayın Ziya Polat’a, Belediye Başkanımız Sayın Celal Köse’ye, maddi ve manevi destekleri ile Yozgat'ımıza ve Üniversitemize değer katan İş İnsanı Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin Bey’e, birlikte yürüdüğümüz tüm Akademik ve İdari çalışma arkadaşlarıma, yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”