Yozgat Bozok Üniversitesi’nde gözler Prof. Dr. Mahmut Kılıç’a çevrildi

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde gözler Prof. Dr. Mahmut Kılıç’a çevrildi

Yozgat Bozok Üniversitesi’ndeki rektörlük yarışında gözler 25 yıldır tüm kademelerinde hizmet eden Prof. Dr. Mahmut Kılıç'a çevirildi.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 25 yıldır tüm kademelerinde hizmet eden Prof. Dr. Mahmut Kılıç “Üniversitemizin ilk kuruluşunda Yüksekokulu Müdürü ve Senato üyesi olmam nedeniyle, Üniversitemizin kuruluş ve gelişme süreçlerini çok iyi bilmekteyim. Ayrıca, 30 yıla yakındır Yozgat’ta yaşamam ve 25 yıldır Üniversitemizin çok çeşitli idari ve akademik görevlerde bulunmam nedeniyle Üniversitemizi ileriye taşıyacak bilgi, beceri ve tecrübeye sahibim” dedi.  

BEKLENTİLER YOZGATLI REKTÖR YÖNÜNDE

Yozgat’ın da bulunduğu 11 ildeki üniversitede görev süresi dolan rektörlerin yerine yenileri atanacak. YÖK’ün yeni rektörlerin seçimiyle ilgili başvuru ilanının yayımlanmasının ardından Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne 30’un üzerinde adayın adaylık başvurularını tamamladığı ifade ediliyor. Kamuoyunun beklentisi ise, yeni rektörün zaman kaybı yaşamaması için daha verimli daha aktif olması için Yozgatlı olması yönünde.  

“BİLGİ, BECERİ VE TECRÜBEYE SAHİBİM”

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Karadağ’ın 4 yıllık görev süresinin sona ermesinin ardından müracaatlar başladı. Açıldığı günden itibaren üniversitede görev alan ve Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne aday adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mahmut Kılıç projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Üniversitenin ilk kuruluşunda yer alan Kılıç, 30 yıla yakındır Yozgat’ta yaşadığını ve 25 yıldır Üniversitede görev aldığını belirtip, Yozgat Bozok Üniversitesini ileriye taşıyacak bilgi, beceri ve tecrübeye sahip olduğunu söyledi. 

ÜNİVERSİTE DIŞI REKTÖR ZAMAN KAYBI

   Şehirle Kucaklaşan “Sürdürülebilir Yenilikçi Üniversite” sloganıyla yola çıkan Kılıç, yerli rektör adayının önemine vurgu yaptı. “Üniversite dışından gelen rektörler, Üniversite ve şehrin durumunu yeterince bilmediği için sürekli 2 ileri 1 bir gidişe neden olmaktadır. Üniversite dışından gelen rektörler, şehri ve üniversiteyi tanıyıncaya kadar geçen 1,5-2 yıllık zaman kaybı ve sonrasında projeleri gerçekleştirmek için yeterli zamanın kalmaması, devam eden ve devam etmesi gerek projelerin aksamasına neden olmaktadır. Bu durum Üniversitenin gelişmesini geciktirmekte, sürdürülebilirliği ve kurumsallaşmayı aksatmaktadır.

Şehrin potansiyelini geliştirmek için Üniversite ile diğer kamu ve özel kuruluşlar arasındaki iş birliklerini geliştirmek ve yenilikçi projelerin ortaya çıkmasını sağlamak için gerekli çabayı göstereceğim.”

PROJELERİNİ TEK TEK SIRALADI

"Devlette devamlılık esastır" diyen Prof. Dr. Mahmut Kılıç projelerini şu şekilde sıraladı:

1- Üniversitemiz Endüstriyel Kenevirle konusunda ihtisas üniversitesi oldu ve bu alanla ilgili ciddi yatırımlar yapıldı. Bununla ilgili personel alımı, makine-teçhizat alımı yapıldı. Bu projeyi devam ettireceğim. Çünkü devlette devamlılık esastır. Bunun üniversite ve saniye iş birliği ile ürüne dönüştürülmesinin sağlanması önemlidir. Burada gereken bilimsel ve teknik altyapı ile ilgili çalışmalara hız vereceğim.

2- Bölgenin temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için Yerköy’deki Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinin 2 bin 800 m2’lik arazisinde yereldeki çiftçiler ile birlikte bilimsel uygulamalar yapılmasını sağlayacağım. Ayrıca Kadışehri ilçesindeki “Kabala” bölgesinde bulunan bahçecilik projesine Üniversitemizin daha fazla katkı sağlaması temin edilecektir. 

3- Tıp Fakültesi Hastanesinin doktor ihtiyacının acilen tamamlanması ve şehre eksiksiz sağlık hizmeti vermesini sağlamak. Bunu ilimiz milletvekilleri, ilde bulunan basın, STK ve Ankara’daki Yozgatlı siyasetçi ve bürokratlar ile iş birliği yaparak mecburi hizmet yükümlüsü doktor atamasını sağlayarak ihtiyacı acilen gidermek.

4- Akademik personelin özellikle de Tıp Fakültesi hocalarımızın farklı illere gitmesini engellemek için farklı imkanların (Lojman, Yayın ve Proje Teşviki) sağlanmak,

5- Diş Hekimliği Hastanesinin sağlık hizmeti vermesini sağlamak

6- Projesi hazır olan Sorgun Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin yapılmasını sağlamak

7- Spor Bilimleri Fakültesi inşaatının tamamlanarak hizmete açılması

8- Kampüs alanına Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin uygulamaları için Kapalı Yüzme havuzu yapılması

9- Uzaktan eğitim altyapısının iyileştirilmesini sağlamak adına farklı Üniversitelerle iş birliğinin sağlanması.

10- Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması

11- Eczacılık Fakültesi kurulması

12- Yazın öğrencileri Yozgat’ta tutmak için yaz okulunda daha fazla derslerin açılması ve diğer illerden öğrencilerin şehre gelmesini sağlamak.

PROF. DR. MAHMUT KILIÇ KİMDİR?

Yozgat’ta 1962 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Sorgun’da okudu. Lise sonrasında 3,5 yıl Almanya’da, 1 yıl Suudi Arabistan’da bulundu. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1995 yılında Yozgat’ta Sağlık Meslek Lisesinde öğretmenliğe başladı. Aynı okulun 1997 yılında Erciyes Üniversitesi Yozgat Sağlık Yüksekokulu’na devredilmesi ile orada ders vermek üzere görevlendirildi. 2001 yılında aynı okulda öğretim görevlisi ve yüksekokul müdür yardımcısı olarak göreve başladı. Bu görevi 3 yıl yaptıktan sonra 2004 yılında Yüksekokul Müdürü olarak atandı ve bu görevi 3,5 yıl yaptı. Bu süreçte Yüksekokulun eğitim-öğretim ve kurumsallaşma süreçlerini tamamladı.

2016-2018 yıllarında Akdağmadeni Sağlık Yüksekokuluna kurucu müdür olarak atandı ve bu okulda 3 bölümün kuruluş işlemlerini tamamlayıp İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne öğrenci alarak eğitim-öğretimini başlattı. Yüksekokul müdürü olduğu dönemlerde doğal olarak senato üyeliğinde bulundu. Ayrıca, bölüm başkanlığı, anabilim dalı başkanlığı, kalite kurulu üyeliği, fakülte ve yüksekokul kurul ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Anabilim dalı başkanlığını da yürüttüğü Halk Sağlığı bünyesinde, 2020 yılında Tezli Yüksek Lisans Programını açarak eğitim öğretime başladı ve 5 öğrencide mezun etti. Yine Anabilim dalımızın yürütücülüğünde disiplinler arası İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Uzaktan Yüksek Lisans programlarının ilk kez kurulmasında görev aldı ve halen bu programlarda eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmekte.

2015-2019 yılları arasında ÖSYM İl Sınav Koordinatörü, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversiteleri İl Sınav Koordinatör Yardımcılığı, 2018-2019 İstanbul Üniversitesi İl Sınav Koordinatörü ve 2018-2019 arasında Üniversite Genel Sekreteri olarak birçok idari görevlerde bulundu. Halen Tıp Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığını, vekaleten de Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürümektedir.

Sürmeli Haber

İlgili Haberler