Yozgat Bozok Üniversitesi'nde fidanlar toprakla buluştu

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde fidanlar toprakla buluştu

Yurt genelinde başlatılan “Dünyaya Nefes, Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Batı Kampüsü ağaçlandırma sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2019 yılında ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonu ile yurt genelinde başlatılan “Dünyaya Nefes, Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında Bozok Üniversitesi Bilal Şahin Batı Kampüsü ağaçlandırma sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

yobu3.jpg

Aynı anda tüm Türkiye’de gerçekleştirilen “Dünyaya Nefes, Geleceğe Nefes” kampanyası ile toplumda çevre farkındalığının artırılması, genç nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi, zarar gören orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması, doğa sevgisi kazandırılması amaçlanıyor.

yobu1.jpg

Fidan dikim etkinliğine Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, akademik ve idari personel ve öğrenciler Rektör Karadağ, 81 ilde eş zamanlı saat 11.11’de “Geleceğe Nefes Ol” kampanyası ile başlatılan fidan dikme etkinliğinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Karadağ, “Yeşile ve tabiata çok büyük değer ve önem veren bir dinin ve medeniyetin mensuplarıyız. Biz esasında torunlarımıza bir emanet bırakacağız. Bu emanet de yemyeşil bir dünya ve Türkiye olmalı. Bulduğumuz her fırsatta fidanları toprakla buluşturmamız gerekiyor. İnşallah dikilen fidanlarla Yozgat Bozok Üniversitesi hem doğu hem batı kampüsü ile çok daha yeşil bir alana kavuşacaktır.” diye konuştu.

Yeniufuk