Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Azerbaycan zafer günü programı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Azerbaycan zafer günü programı

Karabağ’ın kurtuluşunun Azerbaycan tarafından “Zafer Günü”nü ilan edilmesinin birinci yılında Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Genç Fikirler ve Liderler Kulübü tarafından “Azerbaycan Zafer Günü” Kutlama Programı düzenlendi.

A+A-

30 yıllık Ermenistan işgalinin sona erdiği Karabağ’ın kurtuluşunun Azerbaycan tarafından “Zafer Günü”nü ilan edilmesinin birinci yılında Bozok Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Genç Fikirler ve Liderler Kulübü tarafından “Azerbaycan Zafer Günü” Kutlama Programı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, akademik ve idari personelin yanı sıra Türk ve Azerbaycanlı öğrencilerin katıldığı program Azerbaycanlı öğrenci Elvin Rasulov’un konuşması ile başladı. Rasulov yaptığı konuşmada Karabağ’ın kurtuluşunun Azerbaycan ve tüm Türk dünyası için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek Yozgat Bozok Üniversitesi çatısı altında bu programın gerçekleştirilmiş olduğundan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Rektör Ahmet Karadağ ise “Azerbaycan Zafer Günü”nü Azeri öğrencilerle kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karadağ, “Çok kıymetli Azerbaycan öğrencilerimiz, diğer taraftan Türkiye’nin muhtelif vilayetlerinden okumak üzere burada bulunan memleketimizin kıymetli evlatları hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bu sene itibariyle Azerbaycan’dan 300’e yakın öğrencimizin burada eğitim öğretime başlaması çok mutluluk verici. Hele de böyle güzel bir günde İktisadi İdari Bilimler Fakültemizin öncülüğünde ve de Azerbaycanlı öğrencilerimizin katkılarıyla yapılmış olması çok daha anlamlı. Bir yandan zaferlerimizi konuşurken diğer taraftan zaferleri hazırlayan süreçleri de konuşmamız gerekiyor. Ermeni mezaliminin hüküm sürdüğü Dağlık Karabağ bölgesi uzun yıllardan bu tarafa Azerbaycan halkının büyük mücadeleleriyle ve geçen sene yapılan savaş sonrasında farklı bir zaferle taçlanmış, Azerbaycan toprağı olan Karabağ inşallah ebediyen Türk yurdu olarak tescillenmiştir. Tabii, zaferler kazanılırken bedeller ödeniyor, gazilerimiz ve şehitlerimiz oluyor. Onların emanetlerine sahip çıkmanın en güzel yolu mesela siz öğrenciler üzerinde ne olmalıdır? Onlara zafer kazandıran ruh, inanç ve kararlılık sizlerde de olmalıdır. Eğer Dağlık Karabağ Zaferi olmuşsa bu merhum Haydar Aliyev’in de söylediği gibi iki milletin tek yürek, tek devlet olarak o sinsi milleti topraklardan silmesi ile olmuştur. Ama bunun altında ne vardı tabiî ki vatan topraklarına sahip çıkmak, bedel ödenmesi gerekiyorsa bedel ödemek ve şehitse şehit olmak vardı. Ama bunun yanında bir de teknolojik üstünlük de var elbette. Eğer siz muktedir bir devlet, güçlü ülke değilseniz ve teknolojiniz de güçlü değilse başarı söz konusu olmayabilir. Öyle ki sizin SİHA’larınız / İHA’larınız varsa o düşmanın başına hak ettiği bombayı yağdırıyorsunuz ve bu işgalin bedelini ödetmiş oluyorsunuz. Onun için değerli gençler, değerli öğrencilerim, millet mefhumlarıyla öğünmek, gururlanmak çok ama çok değerli ama bir o kadar da milletin değerlerine sahip çıkarken bir öğrenci, bir vatandaş, bir birey olarak güçlü devlet, muktedir devlet olmanın gerekleri nelerse onu yapmak bireysel anlamda en büyük değerlerden biridir. Azerbaycan’lı çok değerli öğrencilerim, sizler Azerbaycan topraklarına gittiğinizde çok iyi şeyler yapmak istiyorsanız buradan çok iyi bir eğitim alarak gitmeniz lazım. Onun için buradaki öğrenciliğinizi en üst düzeyde geçirmenizi isterim. Biz eğitim öğretim süreçlerinde sizleri en iyi yetiştirmenin gayreti çabası içerisinde olacağız bunu bilmenizi isterim. Bu vesileyle Dağlık Karabağ’ın kurtuluşunun birinci yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, o toprakların ebediyete kadar Türk toprakları olarak kalmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”diye konuştu.

İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hülya Toker’de geçtiğimiz yıl bu tarihlerde dost ve kardeş Azerbaycan’ın, Karabağ’ın 30 yıllık Ermenistan işgalinin sona erdiği günü “Azerbaycan Zafer Günü” olarak ilan ettiğini belirterek Türk SİHA’larının damga vurduğu 44 günlük savaş, Ermenistan’ın yenilgiyi kabul edip anlaşma imzalamasıyla son bulduğunu ifade etti.

Program slayt ve dans gösterisi ile sona erdi.

Yeniufuk