Yozgat Bozok Üniversitesi yükselişini sürdürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi yükselişini sürdürüyor

2006 yılında kurulan ve 15 yıllık bir geçmişe sahip olan Yozgat Bozok üniversitesi her alanda olduğu gibi akademik gelişimi ile gerek Dünya, gerekse Türkiye sıralamalarında yükselişini sürdürüyor.

A+A-

2006 yılında kurulan ve 15 yıllık bir geçmişe sahip olan Yozgat Bozok üniversitesi her alanda olduğu gibi akademik gelişimi ile gerek Dünya, gerekse Türkiye sıralamalarında yükselişini sürdürüyor.

200 ülkeden yaklaşık 31.000 Yüksek Öğretim Kurumunun değerlendirildiği, İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) tarafından hazırlanan 2021 yılı Webometrics Dünya Üniversite Sıralamasında; Üniversitemiz, dünya çapındaki Genel Sıralamada 2.487’nci, Açıklık Sıralamasında 1.888’inci ve Mükemmellik Sıralamasında da 2.239’uncu sırada yer aldı.

Aynı sıralamanın Ülkemizdeki 212 Yükseköğretim Kurumu için ilan edilen Ranking Web of Universities in Turkey sıralamasında ise; Bozok Üniversitesi Genel Sıralamada 77’nci, Devlet Üniversiteleri arasındaki Mükemmellik Sıralamasında 46’ncı, son 25 yıl içerisinde kurulan Devlet Üniversiteleri arasında ise 7’nci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Webometrics sıralamasında Dünya üniversiteleri arasında açıklık, genişlik, görünürlük ve mükemmeliyet başlıkları altında uluslararası derecelendirme yapılmakta olup, sadece araştırma sonuçlarına değil, aynı zamanda dünya çapındaki akademisyenlerin ve araştırma kurumlarının küresel kalitesini daha iyi yansıtabilecek diğer göstergelere de bakılmakta.

Sıralamanın amacının “üniversiteler tarafından üretilen bilimsel ve kültürel bilginin tüm topluma aktarımını önemli ölçüde artırmak için açık erişim uygulamalarını destekleyerek akademik web varlığını teşvik etmek” olduğu belirtilmekte.

Açıklanan bu sonuçlar, Bozok Üniversitesi Dünyanın en saygın ve objektif üniversite sıralamalarından biri olan Webometrics Sıralamasında hem dünya genelinde, hem de ülkemizdeki üniversiteler arasında önemli bir yere sahip olduğunu bir kez gösterdi.

Webometrics Sıralaması sonuçlarına dair bir açıklama yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ “Akademide durağanlığa yer yoktur. Sürekli kendinizi yenilemeniz, çağın gerektirdiği bilgi, birikim ve donanımı kuşanmanız gerekmektedir. Üniversitemiz resmi kuruluşu itibariyle 15 yaşında olmasına rağmen çeyrek asrı geçen bir mazisiyle Yozgat’ta hem eğitim-öğretim, hem de bilimsel faaliyetleri yürütmektedir. Başarılarımız sadece eğitim-öğretimle sınırlı kalmamış, akademik görünürlük noktasında da büyük mesafeler alınmıştır. Farklı kategorilerde Üniversitelerin değerlendirmeye tabi tutulduğu Webometrics Sıralaması’nda Üniversitemiz, hem dünya ölçeğinde hem de ülkemizde her yıl biraz daha mesafe alarak akademik çıtasını yükseklere çıkarmaktadır. Bu önemli başarıya katkı sunan başta Üniversitemizin değerli Akademisyenleri olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarımızın artarak devamını diliyorum.” dedi.

İlgili Haberler