Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ'dan Bilal Şahin'e teşekkür

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ'dan Bilal Şahin'e teşekkür

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, hayırsever iş insanı Bilal Şahin'in İlahiyat Fakültesi binasında yaptırdığı ve açılış hazırlıkları devam eden Kütüphane’yi ziyaret etti.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, hayırsever iş insanı Bilal Şahin'in İlahiyat Fakültesi binasında yaptırdığı ve açılış hazırlıkları devam eden Kütüphane’yi ziyaret etti.

Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi yeni binasının 3. katında hizmet verecek kütüphanenin teknik ve fiziki alt yapısı, donanımı hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından yapıldı.

Yerleşim, tasnif ve kayıt çalışmalarının devam ettiği kütüphanede çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey’in üniversitemize katkılarını sürdürdüğünü ve kendilerine müteşekkir olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

 “Bilal Şahin İlahiyat Fakültemizin bugünlere gelmesinde iş insanı Bilal Şahin Bey’in katkıları ve destekleri çok büyük. Kendileri öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim ve öğretim görmeleri, teknik ve fiziki donanım, bilimsel altyapı noktasında önemli destekler verdi ve halen desteğini devam ettiriyor. Yakın Bilal Şahin Bey tarafından fakültemize 95 adet bilgisayar bağışı ile Bilgisayar Laboratuvarı da faaliyete geçmiştir. Yeni eğitim-öğretim yılında açılacak olan Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi kütüphanemiz de öğrencilerimizin akademik ve ilmi çalışmalar yapmaları noktasında büyük katkı sunacaktır. Kütüphane hizmetinden aynı anda 170 kişi istifade edebilecek. Kütüphane özellikle ilahiyat alanında zengin bir birikimi de yansıtıyor. Bu manada kütüphanemize bağışta bulunan kıymetli isimlere de çok teşekkür etmek istiyorum.

Yozgat Bozok Üniversitesi olarak büyük bir aileyiz ve Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi de akademiaya, eğitim-öğretime katkı sunan önemli bir fakültemiz. Her birim kendi içinde önemli görevler ifa ederken Bilal Şahin İlahiyat Fakültemiz de ilahiyat ve İslami ilimler alanında hizmet vermenin sorumluluğunu taşıyor. Buradan yetişen gençlerimiz bu sorumluluk duygusu ve ahlaki duruşla hayata atılacaklar ve geleceğimizi inşa edeceklerdir. Bu manada daha şuurlu, donanımlı gençler yetiştirmek durumundayız. Bunun yolu akademik kadrosu, idari personeli ile sorumluluk bilinci içerisinde eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmektir. Bizler akademiada üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirirken, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda ve donanımda eğitim faaliyetini sürdürmesi için katkı ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İş İnsanımız Bilal Şahin’e de tekrar teşekkür ediyorum. Hizmete girecek olan kütüphanede akıl, bilim ve inançla donanmış geleceğin nitelikli gençleri yetişecektir.

Üniversitemizin kuruluşundan bu yana yazılacak olan başarı hikâyesinde herkesin emeği büyüktür. Hepimizin tek derdi var o da yarınlarımızı kuracak ahlaklı, erdemli, donanımlı nesiller yetiştirmektir. Elbirliği ile eksiklerimizi giderip bu başarı hikâyesinde yerimizi almak için çaba ve gayret sarf etmeliyiz.

Binalarımızın yapımı, eğitim-öğretim faaliyetlerinin nitelikli hale gelmesi noktasında katkı ve desteklerinden dolayı başta İş İnsanı Bilal Şahin’e, eğitim-öğretim süreçlerinin sürdürülmesi noktasında İlahiyat Fakültesi yönetimine, tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Açılacak olan kütüphanenin öğrencilerimiz ve fakültemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, yaptığı incelemede eksikliklerinin bir an önce giderilmesi noktasında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanına talimat vererek kütüphanenin 15 gün içerisinde hazır hale getirilmesini istedi.

15 bin kitap kapasitesine sahip Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi kütüphanesinde şu ana kadar 7 bin 314 kayıtlı kitap ve 2 bin adet de kayıt altına alınmayan bağış kitap mevcut. Kütüphane 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hizmete sunulacak.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İbrahim Önal, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Ali Binol ve Fakültede görev yapan akademisyenler de hazır bulundu.

İlgili Haberler