Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ İstanbul'da keneviri anlattı

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Karadağ İstanbul'da keneviri anlattı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitenin ihtisaslaşma alanı olan Kenevirle ilgili çalışmalarını farklı sektörlerle buluşturmak ve birlikte yürütülecek olan AR-GE çalışmalarını planlamak üzere İstanbul'da akademisyenlerle buluştu.

A+A-

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitenin ihtisaslaşma alanı olan Kenevirle ilgili çalışmalarını farklı sektörlerle buluşturmak ve birlikte yürütülecek olan AR-GE çalışmalarını planlamak üzere üniversite akademisyenleri ile birlikte İstanbul’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

İstanbul ve çevresindeki üniversitelerin araştırma kabiliyetlerini, nitelikli işgücünü ve bölge sanayisinin tecrübesini özellikle savunma sanayine entegre etmek üzere kurulan Teknopark İstanbul’da gerçekleştirilen görüşmeye Rektör Karadağ, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Temel ve Sağlık Bilimlerinden Doç. Dr. Ali Aydın, Doç. Dr. Nesrin Korkmaz, BİLTEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Erbakan, TTOMüdürü Öğr. Gör. Dr. Abdurrahman Öcal, Bozok Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Dilara Demir, MESA Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Yiğit Boyasanoğlu ve Faruk Erol, İlko Araştırma ve Geliştirme Merkezi Biyoteknoloji Ar-Ge Müdürü Dr. E. Duygu Dağlıkoca, RS Research Firmasından Sena Komak, Ardi Farma İlaç Pazarlama Tic. Ltd. Şti’den Yusuf Toktamış Öğün ve Dermoskin firmasından Ar-Ge Müdürü Hatice Sarıyer katıldı.

Üniversitenin endüstriyel kenevir alanında ihtisaslaşması ile birlikte kısa zamanda büyük mesafeler aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Teknopark İstanbul’da yaptıkları ziyaretin de bu alanda yapılan çalışmaları farklı sahalara ve farklı sektörlerle işbirliklerine taşımaya matuf olduğunu söyledi.

Rektör Karadağ, “Yozgat Bozok Üniversitesi olarak 2020 yılında Endüsrtiyel Kenevir alanında ihtisaslaşmamızla birlikte kısa zamanda kenevirle ilgili büyük adımlar attık. Kenevir bütün biyokütlesinin endüstriye kazandırılması noktasında farklı araştırma grupları ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Teknopark İstanbul ziyaretimiz de özellikle Temel Bilimler ve Sağlık alanında yaptığımız çalışmaları paylaşmak ve bu alanda birlikte iş yapma imkanlarını araştırmak üzerinedir. Ev sahipliklerinden dolayı Teknopark İstanbul yönetimine ve katılımlarından dolayı tüm firma yetkililerini teşekkür ediyor, görüşmelerimizin bu alanda güzel neticeler vermesini temenni ediyorum.” dedi. Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu’yu da ziyaret eden Rektör Karadağ’a Topçu tarafından plaket takdim edilirken, Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ da kahve fincanı takımı hediye etti.

Yeniufuk