Yozgat Belediyesi sınıfı geçti! Vatandaşlardan tam not aldı

Yozgat Belediyesi sınıfı geçti! Vatandaşlardan tam not aldı

Yozgat Belediyesi, kent merkezinde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Yozgat Belediyesi son iki haftadan bu yana karla mücadelede büyük bir başarı gösterirken, vatandaşlardan tam not aldı.

A+A-

Yozgat Belediyesi son iki haftadan bu yana karla mücadelede büyük bir başarı gösterirken, vatandaşlardan tam not aldı.

 Karla mücadelede sınıfı geçen Yozgat Belediyesi kar yağışının başladığı ilk günden bu yana 3 bin kamyon sefer ile 80 bin ton kar temizliği yaptı.

Yozgat’ta geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışının ardından Yozgat Belediyesi, kent merkezinde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Kar ve buzlanmaya karşı, kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışması yapan acil müdahale ekipleri, vatandaşların olumsuz şartlardan etkilenmemesi için çaba harcıyor.

Kent merkezinde başlayan çalışmalar, kenar mahallelerde de aralıksız sürüyor. Ekipler yollarda yaptıkları çalışmalarla kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indiriyor.

Belediye ekipleri, Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde iş makinelerinin topladığı kar yığınlarını kamyonlarla kent dışına taşıyor. Belediye ekipleri kent merkezinin yanı sıra mahallelerde de kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı. Mahalleleri kent merkezine bağlayan ara sokaklarda da hummalı bir çalışma yürüten Belediye ekipleri 7/24 mesai yapıyor.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, başta ana arterler olmak üzere kentin tamamında gece ve sabah saatlerinde tuzlama çalışması yapıldığını, gün içinde de kaldırımların temizlenmesi çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Başkan Köse, 150 personel ve 47 iş makinesi karla mücadelenin yapıldığını aktardı.

KAMYONLARLA TAŞINIYOR

Yozgat’ta etkili olan yağışının ardından karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.

Belediye ekipleri, etkili olan kar yağışının ardından cadde ve sokaklarda biriken karın ulaşımı aksatmaması ve vatandaşın mağdur olmaması için yoğun çalışma yaptı.

İş makineleri ile belirli bölgelere toplanan kar kütleleri, kamyonlarla şehir dışına ve göletlere taşındı. Belediye Başkanı Celal Köse, etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ekiplerin 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Yozgat’ta son iki haftadan bu yana yoğun kar mücadelesi verdiklerine değinen Başkan Köse, 3 kamyon sefer ile 80 bin ton karın temizlendiğine dikkat çekti.

Başkan Köse, Yozgat’ın son yılların en kurak dönemini yaşadığını hatırlatarak, son dönemde yağan karın bir nebze rahatlık getireceğini vurguladı.

Karın yağmasından büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Başkan Köse, "Yeter ki kar yağsın, biz belediye olarak temizlemeye razıyız. Su kaynaklarımız azalıyor, yer altı ve akarsuların artması için kara büyük ihtiyacımız var. İnşallah bundan sonra da kar yağışı devam eder" diye konuştu.

Yozgat Hakimiyet