Yozgat Belediyesi işçilerini sevindirdi!

Yozgat Belediyesi işçilerini sevindirdi!

Yozgat Belediyesi, Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan protokol ile işçilerin maaşlarına birinci dönem için enflasyonu yüzde 20 kabul ederek maaşlarına yansıtılması sağlanacak.

A+A-

Yozgat Belediyesi, Hizmet İş Sendikası arasında imzalanan protokol ile işçilerin maaşlarına birinci dönem için enflasyonu yüzde 20 kabul ederek maaşlarına yansıtılması sağlanacak.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu’na katılım sağladı. İşçilerin enflasyon karşısında ezilmemesi için adımlar atacağını dile getiren Başkan Köse müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. 2022 yılı birinci döneminde enflasyon oranını yüzde 20 olarak kabul ederek emekçi kardeşlerinin maaşlarına yansıtılacağını dile getiren Başkan Celal Köse 2. Dönemde ise memurlar için uygulanacak enflasyon oranının da işçi maaşlarına yansıtılacağı ifade etti.

2-168.jpg

 “İŞÇİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ”

Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yapan Belediye Başkanı Celal Köse Belediye bünyesinde çalışan emekçi kardeşlerinin her zaman çalışmalarıyla yüz akı olduklarını dile getirerek, “İşçi kardeşlerimiz her zaman bizlerin yüzünü ak ettiler. Bizlerde onlarla anlaşma yaparken şartlarımızı sonuna kadar zorlayarak yapıyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz. Bu cendereden beraber çıkacağız. Önümüzdeki süreci hep birlikte, paylaşarak atlatacağız. Arkadaşlarımızla, sendika başkanımızla zaman içerisinde pek çok görüşmelerimiz oldu. Bu ay enflasyon oranları açıklandı. Biz Allah nasip ederse bu ayki enflasyon oranlarımızı yüzde 20 olarak belirledik. Yüzde 20 oranında artış yaparak enflasyona işçilerimizi ezdirmedik. Bundan sonraki süreçte hükümetimiz devletimiz tarafından açıklanan memur maaşlarına enflasyon farkını işçi kardeşlerimize vererek onları ezdirmeyeceğiz. Daha öncesinde şirket üzerinden çalışıp taşerondan kadroya geçen mimar, mühendis ve tekniker kardeşlerimizde var. Onlar içinde ayrıca bir iyileştirmeyi sözleşmemizle beraber maaşlarında hatırı sayılır bir iyileştirmeyi gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah gayretlerimiz, büyüklerimizden aldığımız desteklerimizle birlikte, sokaklarımızı, şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için çalışacağız” dedi.

3-067.jpg

PROTOKOL İMZALANDI

Belediye Başkanı Celal Köse’nin konuşması sonrası Belediye ve Hak-İş Sendikası arasında protokol imzalandı. Protokolü Belediye Başkanı Celal Köse, Hak-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hak-iş İl Temsilcisi Ferman Zararsız imzaladı. Başkan Celal Köse genel kurul için Yozgat’ta bulunan Hak-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Hizmet-iş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye hediye takdiminde bulundu. Genel Kurul sonrası Hak-iş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, 22.23.24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekilimiz ve Hizmet-iş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Öz-Güven-sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz-Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert ve Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz’den oluşan heyet belediyeyi ziyaret ettiler. Belediye Başkanı Celal Köse’nin misafiri olan heyet çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Yozgat Sonsöz