Yozgat Belediye Meclisi'nden TOKİ kararı

Yozgat Belediye Meclisi'nden TOKİ kararı

Yozgat Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında alınan karar doğrultusunda yapımı tamamlanan yeni TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için 2 dolmuş hattı verildi.

A+A-

Yozgat Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısında alınan karar doğrultusunda yapımı tamamlanan yeni TOKİ konutlarında oturan vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için 2 dolmuş hattı verildi. Yozgat Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı Başkan Celal Köse Başkanlığında yapıldı.

Meclis Salonunda düzenlenen Toplantıda Belediye meclis üyelerinin katılımıyla 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Celal Köse, toplantı öncesi belediye tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

Konuşmasına altyapı çalışmalarıyla başlayan Köse, “3 Ay önce başladığımız alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çok sistemli bir şekilde de alt yapımızı yapıyoruz. Çünkü alt yapıyı yapmadan önce sivil toplum örgütlerimizin, muhtarlarımızın, derneklerimizin, vakıflarımızın, halkımızın da hep birlikte desteğini aldık. Meclis üyelerinin tamamının evet oyu ile de meclisimizden geçirdik. Alt yapıda son geldiğimiz nokta da toplamda 212 kilometre  şehir içme suyu hattımızın değişimi, 18 kilometre de kanalizasyon hattı ve sonradan ilave olarak yapacağımızla da birlikte de 40 kilometre kanalizasyon hattı mevcuttur.”dedi.

Yozgat Belediye Meclisi'nden TOKİ kararı

40 KİLOMETRELİK ALTYAPI ÇALIŞMAMIZI TAMAMLADIK

“Şuan itibari ile 40 kilometre’ye yakın bir alt yapı çalışmamızı tamamladık.” diyen Başkan Köse, “Alt yapı çalışmalarımızı tamamlarken ilgili birimlerimizle, paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Hem Telekom’da, hem TEDAŞ’ta, hem sürmeligaz ve diğer alt yapıya giren tüm firmalarımızla, kurumlarımızla birlikte burada başkan yardımcımızın da koordinesinde güzel bir çalışma sergiliyoruz. Tabi alt yapıyı hemen yaptıktan sonra hemen üst yapısına başlıyoruz ki vatandaşlarımız bu işten zarar görmesin, hayatını idam ettirirken de belediye olarak biz sıkıntı görmeyelim diye. Alt yapıyı yaptıktan sonra da üst yapıyı asfaltlarını serip vatandaşlarımızın da kullanımına açıyoruz. Tabi hava şartları el verdiği sürece tam hızla devam ettireceğiz. Hedefimiz normalde ihalesi 22 ay süresinde bitmesi lazımdı. Ama alt yapı firması ile görüşmelerimiz oldu. 18 aya düşürdüler ama biz 15 ay da bu işin yapılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”diye konuştu.

KANSEROJEN BORULARDAN YOZGAT’IMIZI KURTARACAĞIZ

Altyapı çalışmalarının büyük bir iş olduğunu vurgulayan Başkan Köse, “Altyapı sıkıntılı ve sorunlu bir iş fakat vatandaşımızın sağlığı açısından gelecek yüzyılları kurtaracağımız zorunlu bir işti. Bu çalışma ile inşallah Yozgat’ımızı kanserojen borulardan kurtaracağız. Ayrıca belediyemizin giderini mali açıdan en aza indirmek, hem de sağlık açısından da kanserojen madde üreten o borulardan inşallah Yozgat’ı kurtaracağız. Biz diyoruz ki “ Anneler çocuksuz, çocuklar annesiz kalmasın.” özellikle sağlığımızı ilgilendiriyordu ve büyük bir şekilde de ekonomimizi ilgilendiren bir mevzu idi. İnşallah bu meclisimiz gelecek yüzyılda da anılacak ve alt yapıyı yapmış bir meclis olarak da gündemde olacak ve hayır duası alacak bir meclisimiz olacak. Bu çalışmaları yaparken desteklerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızdan, hem Sayın Adalet Bakanımızdan, milletvekillerimizin tamamından üst yapı ile alakalı harcamalarımızın pek çoğunu onlardan da destek alarak yapıyoruz. Kaldı ki şuan neredeyse Yozgat’ta yapacağımızın yollarının neredeyse yarısına yakınının malzemesi depolarımızda mevcut hiçbir sıkıntımız da yok.”şeklinde konuştu.

BÜYÜK CAMİ PROJEMİZİ GEÇEN YIL TESLİM ALMAMIZ GEREKİYORDU

“Büyük cami projemiz normalde geçen yıl teslim almamız lazımdı fakat ekonomik şartlar, olumsuzluklar, pandemi ve diğer fiyat geçişlerinden dolayı bu zamana kadar geldi.”diyen Köse,  “Cami projemizde lavabolar kısmını hizmete açtık. Diğer işlemlerimiz de şuanda hızlı gidiyor. Gençlik Spor Merkezimiz geçen yıl ihalesini yaptık ama fiyat geçişlerinden dolayı karşılıklı olarak fes ettiğimiz bir iş idi. Onun da geçen ay ihalesini yaptık. Şimdi arkadaşlarımız orada hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah süresi içinde de bitireceğiz. Tabi 2. Etap haliç merkezimiz, onun da bütün vatandaşlarımızla anlaşmamızı yaptık. Kentsel dönüşüm programı üzerinde yürüdük. Vatandaşlarımız mağdur olmasın kiralarını alsınlar diye. Kiralar gününde yatıyor ve ihalemizi de ancak 4. İhalemizde verebildik malumunuz. Kaldı ki şimdi ilk başlangıçta vermiş olsaydık şuanda orası da bitmeye yakın olacaktı. Yine de Allah’a hamd olsun ki 4. İhale sonunda da verebildik. Şuanda tam hızla da devam ediyor. İnşallah havalar 1-2 ay daha müsaade ederse kaba inşaatını oranın da bitirmiş olacağız.

Bahara da nasip olursa iş yerlerini bitirdikçe aşağı kattan olmak üzere iş yeri sahiplerine hemen devrini yapacağız ki onlar da mağduriyet yaşamasınlar. Çünkü esnafın mağduriyet yaşaması demek şehrin mağduriyet yaşaması demek manasına gelir. Orada da en az 100 yıl kalıcı bir eser bırakacağız inşallah. Bizim için sosyal sorumluluk projesiydi.”dedi.

HASTA YAKINI KONUL EVİ PROJEMİZ 2023 YILINDA TAMAMALANACAK

Hasta yakını konuk evi projesinin 2023 yılı sonunda tamamlanacağını vurgulayan Başkan Köse, “Daha öncesinde projelerimiz olmasına rağmen ihaleye çıkartamamıştık. 8 milyon liradan başlayıp 30 milyon lira ya kadar bir fiyat artışı oldu. En sonunda oranın da ihalesini yaptık şuanda hafriyat çalışmaları devam ediyor. Orası da gelecek yılsonunda teslim edilip hasta yakınlarının rahatlıkla kalabileceği bir alan oluşturacağız. Mahalle konaklarımız bitti, park bahçe işlerimiz devam ediyor, bitenler de var. Spor vadisinin ihalesini yaptık 2. Etap’ı. Göl çevresinde ki kamelyalarımızı, yollarımızı, mescidimiz, alışveriş mağazamız, ihalesini yaptık. Oranın da hafriyat çalışmaları başladı. Orayı da bahar da vatandaşımızın hiç olmazsa piknik alanı olarak kullanabileceği bir konuma getirmiş olacağız. Önümüzde ki ay yapılacak olan bilim merkezi inşaatı var. Onun da bütün projeleri her türlü çalışmaları bitti. Şuanda fiyatlandırma çalışmalarında sona geldik. Muhtemelen bu ay içerisinde ihalemizi inşallah yaparız ki Türkiye de 8’incisi olacak bir bilim merkezi. Orada da gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız orada inşallah eğitimlerini görecek. Şehir hastanemizin hemen altında, diş hastanemizin hemen yanında bir alanımız vardı. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın himayelerinde arazisi Milli Emlak’a ait olan bir kısmı da bize ait olan arazi idi. Daha önce ki meclisimizde de buranın tahsisini yaptık. Orada cami derneğimizi kurduk. Sağ olsun hayırsever iş adamlarımızdan, vatandaşlarımızdan, Almanya da yaşayan vatandaşlarımız bizlere destek verdiler. Şuanda da hesabımızda 4-5 milyon lira civarında da para birikti ve  hafriyat çalışmalarını tamamladık. Önümüzde ki günlerde de inşallah oranın temelini atıp orada da 1000 kişiye hitap edebilecek bir camimiz olacak inşallah. Nasip olursa oranın da temelini önümüzdeki günlerde atıp şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Başkan Köse’nin konuşmasının ardından Meclis gündemine gelen 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yeniufuk