Yozgat Belediye Başkanı Köse: 2023 yılı projelerimizin tamamlandığı bir yıl olacak

Yozgat Belediye Başkanı Köse: 2023 yılı projelerimizin tamamlandığı bir yıl olacak

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, göreve geldikleri günden bu yana önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, 2023 yılının büyük projelerin tamamlandığı bir yıl olacağını söyledi.

A+A-

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, göreve geldikleri günden bu yana önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, 2023 yılının büyük projelerin tamamlandığı bir yıl olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Celal Köse, yaptığı açıklamada; sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak sadece altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla değil toplumun tüm kesiminin faydalanacağı yatırım ve hizmetleri Yozgat’a kazandırmaya devam ettiklerini ifade etti.

Büyük altyapı projesinin tamamlanmasıyla sadece kayıp kaçağın

celal9.jpgönüne geçmekle kalmayıp Yozgat’ın kanserojen borulardan kurtarılacağını ve buradan kaynaklı boşa harcanan paranın ise yatırıma dönüşeceğini söyleyen  Başkan Köse, “3 ay önce başladığımız alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çok sistemli bir şekilde de alt yapımızı yapıyoruz. Alt yapıda son geldiğimiz nokta da toplamda 212 kilometre  şehir içme suyu hattımızın değişimi, 18 kiometre de kanalizasyon hattı ve sonradan ilave olarak yapacağımızla da birlikte de 40 kilometre kanalizasyon hattı mevcuttur.  Şuan itibari ile 40 kilometre’ye yakın bir alt yapı çalışmamızı tamamladık. Alt yapı çalışmalarımızı tamamlarken ilgili birimlerimizle, paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam etmektedir. Tabi alt yapıyı yaptıktan sonra hemen üst yapısına başlıyoruz ki vatandaşlarımız bu işten zarar görmesin, hayatını idam ettirirken de belediye olarak biz sıkıntı görmeyelim diye. Alt yapıyı yaptıktan sonra da üst yapıyı asfaltlarını serip vatandaşlarımızın da kullanımına açıyoruz. Tabi hava şartları el verdiği sürece tam hızla devam ettireceğiz. Hedefimiz normalde ihalesi 22 ay süresinde bitmesi lazımdı. Ama alt yapı firması ile görüşmelerimiz oldu. 18 aya düşürdüler ama biz 15 ay da bu işin yapılması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.”diye konuştu.

BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ

2023 yılının büyük projelerinin tamamlandığı bir yıl olacağını vurgulayan Başkan Köse, “Pandemi ve sonrası yaşanan olumsuzluklara rağmen hamd olsun belediye olarak çalışmalarımızı ara vermeden sürdürdük. Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezi Projemiz ile 3 bin 472 metrekare alan üzerine 43 işyeri ve 15 büro inşa edilecek. Şuan inşaatımız hızla yükseliyor. Burası Büyük Cami çevre düzenlemesi ile entegre bir şekilde hayata geçirilecek. Projemiz yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip, hayata geçtiğinde zemin artı 2 kattan oluşan şehrimize yakışır bir kompleks ortaya çıkacak. Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezimiz, bir yandan şehrin ticaretine katkıda bulunurken diğer yandan sosyal donatıları ile hemşerilerimizin yaşam merkezi haline gelecek. Yeni Hal, İş ve Yaşam Merkezimiz modern ve estetik mimarisiyle göz dolduracak. Aralık ayı içerisinde kaba inşaatımız da bitmiş olacak.” dedi.

HASTA YAKINI KONUL EVİ PROJEMİZ 2023 YILINDA TAMAMALANACAK

Hasta yakını konuk evi projesinin 2023 yılı sonunda tamamlanacağını vurgulayan Başkan Köse, “Daha öncesinde projelerimiz olmasına rağmen ihaleye çıkartamamıştık. 8 milyon liradan başlayıp 30 milyon lira ya kadar bir fiyat artışı oldu. En sonunda oranın da ihalesini yaptık şuanda hafriyat çalışmaları devam ediyor. Orası da gelecek yılsonunda teslim edilip hasta yakınlarının rahatlıkla kalabileceği bir alan oluşturacağız. Mahalle konaklarımız bitti, park bahçe işlerimiz devam ediyor, bitenler de var. Spor vadisinin ihalesini yaptık 2. Etap’ı. Göl çevresinde ki kamelyalarımızı, yollarımızı, mescidimiz, alışveriş mağazamız, ihalesini yaptık. Oranın da hafriyat çalışmaları başladı. Orayı da bahar da vatandaşımızın hiç olmazsa piknik alanı olarak kullanabileceği bir konuma getirmiş olacağız. Önümüzde ki ay yapılacak olan bilim merkezi inşaatı var. Onun da bütün projeleri her türlü çalışmaları bitti. Şuanda fiyatlandırma çalışmalarında sona geldik. Muhtemelen bu ay içerisinde ihalemizi inşallah yaparız ki Türkiye de 8’incisi olacak bir bilim merkezi. Orada da gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız orada inşallah eğitimlerini görecek. Şehir hastanemizin hemen altında, diş hastanemizin hemen yanında bir alanımız vardı. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın himayelerinde arazisi Milli Emlak’a ait olan bir kısmı da bize ait olan arazi idi. Daha önce ki meclisimizde de buranın tahsisini yaptık. Orada cami derneğimizi kurduk. Sağ olsun hayırsever iş adamlarımızdan, vatandaşlarımızdan, Almanya da yaşayan vatandaşlarımız bizlere destek verdiler. Şuanda da hesabımızda 4-5 milyon lira civarında da para birikti ve  hafriyat çalışmalarını tamamladık. Önümüzde ki günlerde de inşallah oranın temelini atıp orada da 1000 kişiye hitap edebilecek bir camimiz olacak inşallah. Nasip olursa oranın da temelini önümüzdeki günlerde atıp şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

MİLLET BAHÇESİ’DE 2023 YILINDA HİZMETE AÇILACAK

Millet Bahçesi inşaat çalışmalarının da tün hızıyla devam ettiğini vurgulayan Başkan Köse,  2023 yılının Haziran ayında vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Millet Bahçesi projesinin tamamlandığında şehre değer katacağını söyleyen Köse, Millet Bahçesi’nin 52 bin metrekare alana inşa edildiğini ifade etti.

Başkan Köse, “Millet Bahçesi içerisinde; Millet Kıraathanesi, halı saha, tenis kortu, basketbol, voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, etkinlik alanları, süs havuzları, yürüyüş parkuru, kamelyalar yer alıyor. İnşaatımız hızlı bir şekilde sürüyor. İnşallah 2023 Haziran ayında hizmete açacağız. Burası şehrimize değer katacak. İnsanlarımızın rahatlıkla gelip burada vaktini geçirebilecek. Eğitim kültür açısından, hem çocuklarımızın rahatlıkla buralarda oturabileceği, oynayabileceği, ailelerimizin burada kamelyalarımızla vaktini geçirebileceği, hafta sonu özellikle burada geçirebileceği güzel bir alanı inşa ediyoruz. Millet Bahçesi konum olarak kentin en güzel yerlerinden birine sahip. Bu alanda daha önce ikişer katlı konutlar bulunuyordu. 300’e yakın hak sahibiyle anlaşma yaptık. Hak sahiplerine TOKİ tarafından 140 metrekare daire yapılmaktadır. Oranında inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu vesile ile Bize destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanı Yardımcımıza, Adalet Bakanımıza, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Yeniufuk