Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz'dan gri pasaport açıklaması

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz'dan gri pasaport açıklaması

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Mart 2021 tarihinde başlatılan “gri pasaport” soruşturmasıyla ilgili, belediyelerinin gri pasaportla bir ilgisinin olmadığını söyledi.

A+A-

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İçişleri Bakanlığı tarafından 12 Mart 2021 tarihinde başlatılan “gri pasaport” soruşturmasıyla ilgili bazı haber sitelerinde Yerköy Belediyesinin adının da çıkmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, belediyelerinin gri pasaportla bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bazı haber sitelerinde Yerköy Belediyesinin adının da olduğu soruşturmayla ilgili olarak bazı haber kanalları ve siteleri üzerinden “Gri Pasaport Soruşturması” olarak yapılan haberlerde, ilçemizin ve belediyemizin de isminin yer alması bizleri büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.


Yapılan haberler neticesinde oluşan, yanlış anlaşılmalara açıklık getirmek maksadıyla tarafımızca kamuoyunun aydınlatılmasının doğru olacağı düşüncesiyle bir basın açıklamasının yapılması elzem olmuştur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak, 15-21 Temmuz 2019 tarihinde Polonya’ da düzenlenen “Folk Festivali“ isimli organizasyonda, ülkemizi temsil etmek adına katılan Yerköy Belediyesi Anadolu Folklor Vakfının dansçı ve müzisyenlerinin organizasyon katılım süreci içerisinde yurt dışına çıkmaları için gerekli olan tüm izinler Yozgat Valiliğimizden alınmıştır.”


POLONYA’YA GİDENLER EKSİKSİZ OLARAK DÖNMÜŞLERDİR


“15-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Polonya’ da düzenlenen organizasyonda ülkemizi temsil eden folklor ekibimiz yarışmada büyük bir başarı sergilemiş ve festival birincisi olarak ülkemize eksiksiz olarak tekrar geri dönmüşlerdir.” diyen Yılmaz, “Ayrıca Polonya’da düzenlenen bu festival için İlçemiz ve Yerköy Belediye Başkanlığımız adına ne Belediye Başkanı olarak şahsım, ne de kurumumuzla ilgili hiçbir kişi söz konusu grupla birlikte yurt dışına çıkmamış ve bu vakıftan Yerköy Belediyemizin hiçbir maddi talebi ve kazancı olmamıştır.

Söz konusu olan Folklor ekibimiz ülkemize döndükten sonra Kırşehir Valiliği ve Belediyesinin birlikte düzenlemiş oldukları Ahilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Kırşehir Cacabey meydanında bir gösteri düzenlemişlerdir. Ayrıca salgın hastalığın seyrine göre Eylül ayı içerisinde ilçemizde yapmayı planladığımız festivalde de folklor ekibimiz hemşehrilerimizle buluşturulacaktır. İlgili soruşturma ve haberlerde belirtilen konuyla ilgili olarak belediyemizin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” diye konuştu.