Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yozgat'ta

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yozgat'ta

Anadolu Buluşmaları kapsamında Yozgat’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek burada parti politikaları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara geldiklerinde “Milli görüşün maddi ve manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştireceğiz. Maddi kalkınma için öncelikle denk bütçenin havuz sisteminin gerçekleştirilmesi ve faiz giderlerinin ortadan kaldırılması, faiz canavarına aktarılan milyar dolarların kurtarılmasını sağlayacağız.”dedi.

Anadolu Buluşmaları kapsamında Yozgat’a gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek burada parti politikaları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

erbakan-yozgatta-04.jpg

Erbakan, “Yeniden Refah Partimize olan teveccüh, ilgi, destek üye sayılarımız her geçen gün büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Yeniden Refah Partimiz İstanbul Sözleşmesi noktasında iklim değişikliği adı altında uygulanmak istenen planlar noktasında nakilsiz toplum adı altında uygulanmak istenen dış güçlerin planları karşısında bugüne kadar ve tabii ki pandemi sürecindeki mücadelesiyle bugüne kadar Milli Görüş farkını ortaya koymuştur. Diğer iktidar ve muhalefet partilerinden ittifaklarda bulunan partilerden diğer tüm partilerden farklı bir duruş göstermiştir. Ve bundan dolayı da milletimizin büyük teveccühüne mazhar olmuştur. Yedi aylık sürede elli dört binin üzerinde yeni üye kaydıyla yüzde yirmi beşlik bir büyümeyi gerçekleştirmiş ve oransal olarak Türkiye’nin en fazla üye kaydeden en hızlı büyüyen partisi haline gelmiştir. Cenabı Allah’a şükürler olsun. Birinci büyük kongremizde on yedi Kasım iki bin on dokuzda birinci büyük sürprizimizi yaptık. Büyük bir şahlanışı gerçekleştirdik. Kırk binden fazla insanın katılımıyla. Altı Kasım’da bundan iki ay, iki buçuk ay evvel yine Ankara Arena’da bu sefer altmış beş bin insanın katılımıyla muazzam bir büyük kongre yaptık. İkinci büyük kongremizi yaptık. İkinci şahlanışımızı gerçekleştirdik. Şimdi inşallah yapılacak olan on dört Mayıs’taki seçimlerde de üçüncü büyük şahlanışımızı gerçekleştirerek milletimizin milli görüş özlemine, milli görüş hasretine inşallah son vereceğiz. Tabii ilk İktidar olunduğunda yapılacaklar bellidir. Milli görüşün maddi ve manevi kalkınma hamlelerini gerçekleştireceğiz. Maddi kalkınma için öncelikle denk bütçenin havuz sisteminin gerçekleştirilmesi ve faiz giderlerinin ortadan kaldırılması, faiz canavarına aktarılan milyar dolarların kurtarılması. Bununla beraber israfın kamudaki israfın önlenmesi imtiyazlı holdinglere haksız yere aktarılan imkanların ortadan kaldırılması, millete aktarılması ve partimizin ortaya koyduğu milli kaynak paketleri kitabında belirttiğimiz adımlar atılarak bir senede yüz elli milyar dolarlık zamsız, vergisiz, borçsuz kaynağın ortaya konulması. Bütün bu kaynaklarla yapılacak iş, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, küçük esnafın, alım gücünün, refah seviyesinin arttırılması için atılacak adımlardır.”diye konuştu.


EKONOMİK KRİZ ÇÖZÜLMEDEN BU AHLAKİ EROZYONUN ÇÖZÜLMESİ MÜMKÜN OLMUYOR

Ekonomik kriz çözülmeden ahlaki erozyonun çözülmesinin mümkün olmadığını söyleyen Erbakan, “Refah Partimizin ortaya koyduğu 81 ilimize altı yüz seksen bir Refah Projesi kitabında belirttiğimiz üretime, istihdama yönelik projelerin hayata geçirilmesiyle maddi kalkınma hamleleri hızlı bir şekilde devam ettirilecek. Manevi kalkınma boyutunda da ahlaki ve manevi erozyonun ortadan kaldırılması için atılacak olan adım Birincisi eğitimin müfredatın ıslah edilmesi. Nefse esaret yerine nefis terbiyesini esas alan materyalizm yerine maneviyatçılığı esas alan, dünyacı olmak yerine ahiret öncelikli olan bir neslin yetiştirilmesi için eğitim sisteminin müfredatının ıslah edilmesi. İkincisi medyadaki ahlaki erozyona yol açan yayınların ortadan kaldırılması, değerlerimize, kültürümüze, tarihimize Uygun yayınlar yapan bir medyanın ihdas edilmesi bununla birlikte ahlaki erozyonun en önemli sebeplerinden yuvaların yıkılmasına yol açar. Batıdan ithal aile ve sosyal politikalar alanındaki kanunların ıslah edilmesi. Altı bin iki yüz seksen dört sayılı kanun, bunların bir örneğidir. Ve bununla birlikte tabii ahlaki erozyonun önüne geçmek için ekonominin ıslah edilmesi de sayılması gerekir. Çünkü ekonomik kriz çözülmeden bu ahlaki erozyonun çözülmesi de mümkün olmuyor. Çünkü ekonomik kriz yuvaların yıkılmasına, uyuşturucu kullanımına, ahlaki erozyona doğrudan doğruya sebep oluyor. İnşallah medyanın aile ve sosyal politikalar alanındaki kanunların ıslah edilmesi, eğitim sisteminin müfredatın ıslah edilmesi ve ekonomik krizin ıslah edilmesiyle manevi çöküşünde durdurulması inşallah sağlanmış olacak. Ve milli görüşün maddi ve manevi kalkınma hamleleriyle aynen elli senelik geçmişimizde olduğu gibi bu aziz milletin yüzünü yine milli görüşle yine Refah Partisi’yle inşallah güldüreceğiz. Bu çalışma bu gayretli çalışmalarda bu hedef doğrultusunda yapılmaktadır. İnşallah bugün Yozgat’ta da yarın Kırşehir’de de yapacağımız çalışmaların hayırlı olmasını, bereketli olmasını milletimizin milli görüşe kavuşmasına Yeniden Refah iktidarına kavuşmasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”şeklinde konuştu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ BARAJ SORUNU OLMAYARAK SEÇİMLERE GİRECEK

“On dört Mayıs’ta da olsa, haziranda da olsa, bu pazar da olsa Yeniden Refah Partisi baraj problemi olmayan, güçlü bir siyasi aktör olarak inşallah seçimlere girecektir.”diyen Erbakan, “İnsan onuruna yakışır bir gelir olmasını vaat ediyoruz. Bulacağımız milli kaynak paketleriyle ve aynı zamanda yapacağımız tasarruflarla ortaya koyacağımız kaynak gençlerimize bu imkanın sağlanmasına vesile olacak. Ve yine gençlerimize vaadimiz kamuda işe alımlarda görevlendirmelerde akrabalık, yandaşlık, hemşirelik, torpil değil ehliyet ve liyakat geçerli olacak. Adalet geçerli olacak. Genç seçmenlerimize özet olarak vaatlerimiz bunlardır. Bunların hepsinin örnekleri elli senelik Milli Görüş tarihinde hem merkezi hükümette, iktidarda, hem de belediyelerde, milli görüş belediyeciliğinde ortaya konulmuştur, yaşanmıştır. Şimdi her zaman söylediğimiz gibi yapacağız, edeceğiz demiyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak edebiyat yapmıyoruz. Biz bunları zaten yaptık. Yine yaparız diyoruz. Gençlerimize de inşallah bu mesajı buradan vermiş olalım. Çok teşekkür ederiz. Seçim az süre kaldı. Altılı masanın çalışmaları var. Cumhur İttifakı var. Sizin düşünce ve görüşlerinizi nelerdir? Tabii biz her zaman söyledik. İttifakımızı milletimizle yapıyoruz. Mevcut iktidarın da yirmi senelik uygulamaları ve Türkiye’yi özellikle ekonomi alanında getirmiş olduğu nokta. Bu saatten sonra millete bir fayda getiremeyeceğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla biz ne masa başındakiler, ne de kasa başındakiler ben millete bir hayır gelmeyeceğini, kurtuluşun milli görüşle Ve Yeniden Refah Partisi olduğunu ifade ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Erbakan, partilerine katılan 383 üye adına Hanifi Kızıltaş’a rozet taktı. Daha sonra Cumhuriyet alanına gelen Erbakan burada da muhtarlar ve şehit aileleri derneğini ziyaret etti.Kadın Girişimciler Derneğini de ziyaret eden Erbakan’a girişimci kadınlar, Yozgat peyniri ve çamlık kolonyası hediye etti. Yozgat programının ardından Fatih Erbakan, Sorgun’a oradan da Akdağmadeni’ne gitmek için hareket etti. 

Yeniufuk

İlgili Haberler