Yeni kabinede Yozgatlı bakan var mı?

Yeni kabinede Yozgatlı bakan var mı?

AK Parti iktidarları döneminde ve öncesinde her zaman bir yada iki bakanla temsil edilen Yozgat, uzun bir aranın ardından ilk defa yeni kabine de yer alamadı.

A+A-

14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde Yozgat’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en fazla destek veren illerin başında gelmesi gözleri yeniden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a çevirmişti.

Meraklı bekleyiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasıyla hangi isimler hangi bakanlıkların başına geçecek sorusu da cevap buldu.

28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan ve mazbatasını alarak Meclis’te yemin edip göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini açıkladı.

Buna göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu oldu.

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.