Yaprak dökümü devam ediyor! Yozgatlı milletvekili de istifa ettiği duyurdu

Yaprak dökümü devam ediyor! Yozgatlı milletvekili de istifa ettiği duyurdu

Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı, bu da son dönemde partiden ayrılan isimler arasına katıldı.

A+A-

Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı, bu da son dönemde partiden ayrılan isimler arasına katıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2017 yılından beri İYİ Parti'nin başarısı için emek verdiğini belirten Beker, 2019 yılındaki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildiğini ifade etti.

yozgatli-milletvekili.jpg

Beker, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olduğunu belirterek, İYİ Parti çatısı altında artık daha fazla katkı sağlayamayacağını düşündüğünden istifa ettiğini açıkladı. Beker, açıklamasında, "Aziz Türk milleti ve kıymetli hemşerilerim" diyerek, veda mesajını iletti.

Bu istifa, İYİ Parti'den son dönemde yaşanan bir dizi ayrılığın bir parçası olarak öne çıkıyor. İki hafta önce Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katılması ve diğer birçok önemli ismin partiden ayrılması, parti içindeki dinamikleri sorgulatıyor.

Adnan Beker, 1964 yılında Ankara'da doğdu aslen Yozgat'ın Çadırardıç köyündendir.ve İYİ Parti'nin 28. dönem Ankara milletvekili olarak görev yapıyordu. Ticaret, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Beker, aynı zamanda TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu.

İYİ Parti, bu son istifalarla birlikte önemli isimleri kaybetmeye devam ederken, Adnan Beker'in sonraki siyasi kariyeri ve parti değişikliğiyle ilgili gelişmeler merakla bekleniyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler