Türkiye'nin pek çok ilinden Yozgat'a geldiler! 624 aday ter döktü

Türkiye'nin pek çok ilinden Yozgat'a geldiler! 624 aday ter döktü

Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’na başvuran 624 aday parkur yarışlarında ter döktü.

A+A-

Türkiye’nin pek çok ilinden Yozgat'a gelen öğrenciler, beden eğitimi öğretmeni, antrenör ve spor yöneticisi olmak için Spor Bilimleri Fakültesi’ne yapılan 1369 online müracaat sonrasında parkur sınavı için 624 aday katıldı.

2-026.jpg

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Şenol Akın, Genel Sekreter Uğur Kölemen özel yetenek sınavının yapıldığı spor salonunu ziyaret etti. Özel Yetenek Sınavına giren öğrencilere başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü’den sınav ve parkur hakkında bilgi aldı.

3-010.jpg

Dekan Prof. Dr. Güçlü; “Spor Bilimleri Fakültemize Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği olarak 4 yıllık lisans eğitimi verilen bölümlerine öğrenci alıyoruz. Okulumuza yoğun bir talep var. Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümleri için Milli sporcu ve spor lisesi mezunlarının 160 TYT puanı, diğer adayların 190 TYT puanı ile; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde ise Y-TYT’de ilk 800bin sıralamasına giren adayların başvurduğu özel yetenek sınavı ile spor becerilerini ölçüyoruz. Adaylarımız, gücün, kuvvetin, dayanıklılık ve sporculuğun test edildiği bir sınavdan geçmektedirler. TYT ve buradan aldıkları puanla birlikte en yüksek puanı alan 220 öğrenciyi okulumuza seçeceğiz. 2 Eylül 2021 tarihinde asil ve yedek adaylarımızın listesi açıklanacak. Yozgat Bozok Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak akademik ve idari kadrolarıyla birlikte aramıza yeni katılacak olan öğrencilerimizle, sağlam ve dinamik bir birliktelik oluşturacağımıza inanıyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ Özel Yetenek Sınavı’na katılan adaylara başarılar dileyerek, “2010 yılında kurulan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz bugün Spor Bilimleri Fakültesi çatısı altında alanlarında uzman öğretim elemanları ile siz değerli öğrencilerimize kaliteli eğitim hayatı sunmaktadır. Size sunulan teknik ve fiziki imkânlarla, bunun yanında akademik bilgi birikimi yüksek olan öğretim elemanlarımızın yönlendirmesiyle sizlerin ileride iyi birer Beden Eğitimi Öğretmeni, Antrenör ve Spor Yöneticisi olarak birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum.” dedi.