Türkiye’de sendikacı kadınlara ihtiyaç var

Türkiye’de sendikacı kadınlara ihtiyaç var

6. Dönem Toplu Sözleşme sonrasında tüm kadrolarıyla sahaya inen Memur-Sen, üyelerle bir araya gelmeye devam ediyor. Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Yozgat’ta Memur-Sen’e bağlı sendikalara üye kadınlarla bir araya geldi.

A+A-

6. Dönem Toplu Sözleşme sonrasında tüm kadrolarıyla sahaya inen Memur-Sen, üyelerle bir araya gelmeye devam ediyor. Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Yozgat’ta Memur-Sen’e bağlı sendikalara üye kadınlarla bir araya geldi.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın il ziyaretleri kapsamında Yozgat’ta bir dizi temaslarda bulundu. Eğitim Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Atakan Erciyas ve sendika üyelerini ziyaret eden Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Aydın, sendikal çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Aydın, daha sonra Ser Otel’de düzenlenen kadın komisyonu teşkilat toplantısına katıldı.

Toplu Sözleşme kazanımlarını aktaran Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Aydın, Memur-Sen’in sendikal alanda kadın örgütlenmesinin en güçlü olduğu örgütlü yapı olduğuna dikkat çekerek çalışan kadınların sorunlarının çözümü için birlikte çalışılması gerektiğini söyledi.

“SENDİKACI KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Aydın, kadınların sendikal katılımını artırmak gerektiğine dikkati çekerek, “Medeniyetimizden referans alarak mücadele edebilecek, misyonumuzu yüklenebilecek sendikacı kadınlara ihtiyaç var. Rahmetli kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın 7 inanmış arkadaşla kurduğu hareket şu an 1 milyonu aşan bir potansiyele ulaşmıştır. Kamuda, eğitim hizmet kolunun yüzde 70’i, sağlık hizmet kolunun ise yüzde 60’ı kadınlardan oluşuyor. Sendikal çalışmalarda kamudaki kadın çalışanlara dokunabilecek, kadın penceresinden bakabilen kadın sendikacılarımıza ihtiyaç var” diye konuştu.

Aydın, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak kadınların daha iyi bir çalışma hayatı standardına sahip olması, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve iyileştirilmesi için çalıştıklarını belirterek kadınları Memur-Sen mücadelesine davet etti.

TOPLU SÖZLEŞME KAZANIMLARI

Aydın, Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de bir milat oluşturduğuna dikkat çekerek “6. dönem toplu sözleşmesiyle geçen sözleşmedeki 258 kazanımın sürmesi sağlanmış, 87 maddede ilave iyileştirme, 92 yeni kazanımla 350 kazanıma imza atılmıştır. Bugüne kadar imzalanan sözleşmeler içerisinde % 28,61 kümülatif artışla en yüksek oransal zam alınmıştır. Hizmet kollarında elde edilen kazanımın yıllık maliyeti 7 milyar TL’dir. Bu verilerle sendikalı bir memurun maaşında iki yılsonunda %30 ile %40,22 arasında bir artış olacaktır. Bu kazanımları sahaya inerek anlatmak bizim görevimiz. Sendikasız olanların 400 TL ikramiyeye kavuşması, örgütlenme oranı %1 altında olan bir sendikaya üye olanların maaş düşüşünü biz anlatacağız ve sendikamıza davet edeceğiz” diye konuştu.

ÜYE SAYISI ARTTI

Toplu sözleşme kazanımlarının Memur-Sen’in üye sayılarına da yansıdığını belirten Aydın, son 1 ayda 18 binden fazla üye artışı olduğunu vurgulayarak “Üye yapmak kadar üyeyi korumak nasıl mühimse kazanımlara imza atmak kadar bu kazanımları sahaya anlatmak da o kadar önemli. Hizmet kollarındaki kazanımları öğrendikçe kamu görevlileri Memur-Sen’e üye oluyorlar. Memur-Sen’in toplu sözleşmedeki başarısını perçinlemeli ve üye sayısına yansıtmalıyız. Memur-Sen’in büyümesi demek kazanımların devam etmesi, kamu görevlilerinin kazanması demektir” şeklinde konuştu.

KADINLAR DAHA GÜÇLÜ

Aydın, Kadınlar Komisyonu’nun çalışan kadınlar için önemine değinerek komisyon “İnanıyorum ki geleceğe iz bırakan sendikacı kadınlar bu salonlardan çıkacak. Bizler kadın kamu görevlilerinin örgütlenmesinde etkin olmak için konforundan vazgeçmiş kadınlarız. Bizler salt bir çıkar örgütlenmesinden daha fazlası olduğumuzun farkındayız. Bizler hem emeğimizin hakkını almak için mücadele ediyor hem de inanç ve toplumsal değerlerden beslenen bir misyonu temsil ediyoruz. Gençlerimiz, sıradan birer memur olmak yerine örgütlenen bizlerden, iddiaları ve idealleri için mücadeleyi öğrenecekler. Bizlerin zor koşullarda yaptıklarını onlar çok daha kolay koşullarda daha büyük başarılara imza atarak yapacaklar. Bizim vazgeçtiğimiz konforumuzun büyüklünde onlar kararlılığımızın gücünü görecekler. İnanıyorum ki; Örgütlülüğümüzü, teşkilatımızı, umudumuzu ve direncimizi büyütmek için bugün dünden daha kararlı ve daha güçlüyüz” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli ve Kadın Komisyonu İl Temsilcisi Elif Tumgan, Yozgat’ta sendikal anlamda önemli çalışmalara imza attıklarına vurgu yaptılar.

Yozgat Hakimiyet