Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri Yozgat'ta yaban hayvanlarını unutmadı

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri Yozgat'ta yaban hayvanlarını unutmadı

Yozgat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yozgat Şubesi tarafından ilde karla kaplı alanda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Recepli Köyü kırsalına yiyecek bırakıldı.

A+A-

Yozgat İl Müftülüğü tarafından ilde karla kaplı alanda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Recepli Köyü kırsalına yiyecek bırakıldı.

İl Müftüsü Ali Gülden ve beraberindeki görevli ve gönüllülerle birlikte yiyecek bulmakta zorluk yaşayan yaban hayvanlarının aç kalmaması için karlı araziye yiyecek bırakıldı.

muftuluk1.jpg

İl Müftüsü Gülden, Hava sıcaklığının gece saatlerinde -20 dereceleri bulması ve kar kalınlığının 65-70 santimetreye ulaşması nedeniyle yaban hayatı için doğaya yiyecek bıraktıklarını ifade etti.

muftuluk1.jpg

Müftü Gülden , “Bizleri fıtraten merhamet duygusuyla yaratan Yüce Rabbimiz, sadece insanlara değil tüm canlılara karşı merhametli olmamızı istemektedir. Peygamber Efendimizin rahmet vesilesi olarak gördüğü bu günahsız canlıları, bizler hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Ceddimiz kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları besleyip, koruyup gözetmeyi bize miras bıraktığı gibi bu konuda da bizlere örnek oldular. Dinimizin bizden istediği gibi muhtaç olan hayvanların gerek beslenme gerekse barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Özellikle böyle soğuk ve karlı kış aylarında tüm vatandaşlarımızın sokak hayvanlarına ve doğada yaşayan canlıların ulaşabileceği yerlere yiyecek bırakması konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi.

Yeniufuk