Türk Kızılay'ın çağrısı Jandarma ekiplerini harekete geçirdi

Türk Kızılay'ın çağrısı Jandarma ekiplerini harekete geçirdi

Türkiye Kızılay Derneği tarafından başlatılan kan bağış kampanyasına Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de destek verdi.

A+A-

Ülke genelinde kan stoklarındaki seviyelerin düşmesinden dolayı kan toplama kampanyası başlatan Kızılay’a ‘Jandarma var, kan var, hayat var’ sloganı ile jandarma ekipleri de destek verdi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘’Türkiye Kızılay Derneği tarafından ülkemiz genelinde kan stok seviyelerinin alarm verdiği, bu seviyelerin normal veya döndürülebilir şekilde yönetilebilmesi için kan bağışlarının arttırılmasının büyük önem arz ettiği, aksi halde planlanmış operasyonlar, acil operasyonlar ve kronik hastalar için çok önemli olan bu ilacın sağlanmasında güçlük çekme gerçeğiyle karşı karşıya kalabilecekleri belirtilmiştir. Toplumsal dayanışmamızın her zamankinden önemli olduğu şu günlerde ihtiyaç sahipleri için gerekli kan stoklarındaki düşüşü önlemek ve kan bağışını arttırmak maksadıyla kan bağışı kampanyası kapsamında gönüllülük esasına göre, ’jandarma var, kan var, hayat var’ sloganı ile Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli personelden 38 kişi kızılay kan bağış merkezinde kan bağışında bulunmuştur’’ denildi.

Yeniufuk