TÜBİTAK’ta Türkiye 2 ve 3’lüğü Yozgat’tan

TÜBİTAK’ta Türkiye 2 ve 3’lüğü Yozgat’tan

TÜBİTAK 2204B tarafından Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Yozgat Merkez Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ömer Utku Önal Türkiye 2. olurken, Zeynep Ateş isimli öğrenci Türkiye 3.sü oldu.

A+A-

TÜBİTAK 2204B tarafından Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Yozgat Merkez Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi  Ömer Utku Önal Türkiye 2. olurken, Zeynep Ateş isimli öğrenci  Türkiye 3.sü oldu.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, öğrencilerinin başarısının kendilerini gururlandırdığını ve mutlu olduğunu belirtti. Yazıcı, “TÜBİTAK  tarafından Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi olarak Türkiye geneli 314 proje arasından büyük başarı elde ederek Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü kazanılmıştır. “Geri Dönüşüm Kahramanı” isimli proje ile yarışmaya katılan öğrencimiz Ömer Utku Üünal ve Danışman Öğretmeni Gamze Mete Yazılım alanında Türkiye ikinciliği elde etmiştir. “Uçucu Kül ve Şeker Pancarı Posasından Isı Yalıtımlı Kompozit Malzeme Yapımı” isimli proje ile yarışmaya katılan öğrencimiz Zeynep Ateş ve Danışman Öğretmeni Figen Kasap Fizik alanında Türkiye üçüncülüğü elde etmiştir. Ödül törenlerinin olduğu tarihlerde Covid-19 testi pozitif çıkan bazı ödül sahiplerimiz törene katılamadığından dolayı TÜBİTAK tarafından ödüller daha sonra öğretmen ve öğrencilerimize ulaştırılacaktır.  Projelerin yapımında öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.”dedi.

Yeniufuk