
SORGED'ten Sorgun'da II. Bölge Çalıştayı
Erasmus+ KA3 Gençlik Diyaloğu programı kapsamında yürütülen “Geleceği Sahiplenmek-Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklı projenin II. Bölge Çalıştayı Sorgun’da düzenlendi.
Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Derneği (AGES-DER) Koordinatörlüğünde, Sorgun Gençlik Derneği ortaklığında ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA3 Gençlik Diyaloğu programı kapsamında yürütülen “Geleceği Sahiplenmek-Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklı projenin II. Bölge Çalıştayı Sorgun’da düzenlendi.
Dernek Başkanı Halil Uğuz, Proje genel amacının; gençlerin katılımı olmadan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) ulaşmanın mümkün olmayacağı gerçeğinden yola çıkarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerinde farkındalıklarının arttırılması ve karar alıcılar için bir politika belgesi oluşturulmasının hedeflendiğini söyledi.
“NİTELİKLİ EĞİTİM” VE “İKLİM EYLEM” KONULARI ELE ALINDI
Üç gün süren çalıştayda Yozgat, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı illerinden katılım sağlayan 30 genç ile birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan “Nitelikli Eğitim” ve “İklim Eylem” başlıklı konularını ele alındı. Bölgesel çalıştaylar tamamlandıktan sonra Niğde’de Zirve programı düzenlenerek, karar alıcılar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerine bir politika belgesi oluşturulacak.
Yeniufuk
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.