SORGED'den "Keşf-i Yozgat" projesi

SORGED'den "Keşf-i Yozgat" projesi

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından Yozgat'ın kırsal turizm potansiyeline dikkat çekmek için "Keşf-i Yozgat" adıyla bir proje hazırlandı.

A+A-

SORGED tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen "Keşf-i Yozgat" başlıklı proje kapsamında gençlerle birlikte Çekerek ilçesi keşfedilecek.


KIRSAL TURİZM POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLEMİYOR


Yozgat’ın mevcut kırsal turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çeşitli faaliyetler yapılacağının altı çizilerek SORGED tarafından şu açıklama paylaşıldı; "Yozgat ilimiz mevcut kırsal turizm alanlarıyla alternatif bir turizm merkezi olmaya adaydır.

Ekonomisi tarım, hayvancılık ve madenciliğe dayalı olan Yozgat’ın turizm sektöründe de gelişmesi kırsal kalkınmayı olumlu yönde etkileyecektir. Fakat Yozgat ilinin kırsal turizm açısından gelişmesi için gerekli olan doğal, kültürel, tarihi değerlere sahip olmasına rağmen mevcut kırsal turizm potansiyelini istenilen şekilde değerlendiremediği görülmektedir.

Projemiz kapsamında Yozgat’ın mevcut kırsal turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için anket, çalıştaylar, ziyaretler, çeşitli etkinlikler ve tanıtım faaliyetleri yapılacaktır. Bu kapsamda şirin ilçelerimizden Çekerek ilçesini gençlerle birlikte keşfedeceğiz.


SON BAŞVURU 16 HAZİRAN


Yapılacak olan programın detayları hakkında ise, "Program 19 Haziran Cumartesi günü Saat 10:00'da başlayıp, 17:00'da sona erecek. Programa 18-30 yaş arası gençler katılım sağlayabilir. Kontenjan 30 katılımcı ile sınırlıdır. Program kapsamında öğle yemeği ve ikramlar ücretsiz olacak. Yozgat ve ilçelerinden katılacak gençlerin yolculuk ücretleri ödenecektir.

Programın sonunda Katılım Belgesi verilecektir. Bu program yüz yüze düzenlenecektir. Dolayısıyla sadece Yozgat bölgesinde ikamet eden gençler başvuru yapabilir. Son başvuru tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba Saat: 23.59" denildi.


COVID-19 TEDBİRLERİ


Uygulanacak programda Covid-19 tedbirleri olarak ise şu önlemlerin alınacağı ifade edildi; "Program boyunca katılımcılara dezenfektan tedariği sağlanacak. Program süresince maske takılacak ve sosyal mesafe kurallarına uyulacak. Tüm katılımcıların HES kodları kontrol edilecek, HES kodu olmayan programa alınmayacak. Projeler ve eğitimlerimizden haberdar olmak için Telegram grubumuza katılabilirsiniz. Bütün sosyal medya hesaplarımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz."