SORGED Yozgat'ta eğitimlere devam ediyor

SORGED Yozgat'ta eğitimlere devam ediyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyetini sürdüren Sorgun Gençlik Derneği, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, “Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi” düzenlendi.

A+A-

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde faaliyetini sürdüren  Sorgun Gençlik Derneği, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, “Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi” düzenlendi.

“Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi” ile gençlere temel girişimcilik becerilerini kazandırmak ve geleneksel rekabetin ötesine geçerek daha yaratıcı bir iş yönetimi modeli sunma amaçlanıyor.

Eğitimde, Girişimcilik kavramı, Girişimci olmayı etkileyen faktörler, Başarılı Girişimcilerin ortak özellikleri, girişimcinin sahip olması gereken özellikler, girişimcinin iş kurma sürecindeki temel adımları, başarılı bir iş fikri belirlemek, Uygulamalı İş Planı geliştirme konuları ele alındı. Ayrıca KOSGEB ve TKDK uzmanları genç girişimcilere girişimcilik alanında sunulan fırsatlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dernek Başkanı Halil Uğuz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu eğitim ile gençler,  interaktif yöntemlerle önce keşfederek sonra eylemlerde bulunarak girişimciliği öğrendi.  Profesyonel ve kişisel anlamda yaratıcı düşünme, fırsatlardan yararlanma, takımla birlikte çalışma ve karşılaşılan karmaşık durumları analiz etme becerileri gelişerek girişimler konusunda özgüven kazandı. Ayrıca, simülasyonlarla hakiki bir üretici, alıcı ve tüketici gibi roller üstlenerek çeşitli senaryolarla deneyim kazandılar. Gençler eğitimin sonunda gerçekçi bir iş planı hazırladılar. Bu vesile ile KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık’a, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker’e, TKDK Uzmanı İbrahim Bey’e, KOSGEB Uzmanı Mustafa Bey’e, Eğitmenimiz Kadir Bey’e ve tüm katılımcılarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.”diye konuştu.