SORGED 8 yaşında!

SORGED 8 yaşında!

Kurulduğu günden bu yana gençlerimiz için, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, çevre ve spor alanların da çalışmalar yürüten SORGED, gençlik politikalarının iyileştirilmesin de katkıda bulunuyor.

A+A-

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) kuruluşunun 8’inci yıldönümünü pasta keserek kutladı. Kurulduğu günden bu yana gençlerimiz için, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, çevre ve spor alanların da çalışmalar yürüten SORGED, gençlik politikalarının iyileştirilmesin de katkıda bulunuyor.

Sorgun’da düzenlenen "Sivil Toplum ve Gönüllü Yönetimi Eğitimi"ne katılan gençler derneğin kuruluş yıldönümünü de kutladı.

Dernek Başkanı Halil Uğuz ve gençler özel hazırlanan kuruluş yıldönümü pastasını birlikte kestiler.
Derneğin amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Uğuz, aradan geçen zaman zarfında ülke sınırlarını aşan etkinlikleri ile Türkiye ve Avrupa’da tanınan bir Sivil Toplum Kuruluşu olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Uğuz, “Gençlerimiz arasında gönüllülüğü, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamaktadır. Dijital çağda gençlerin iş sahibi olabilmeleri için 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmaya, sorunları yaratıcı biçimde çözümleme, takımlar halinde çalışabilme, iletişim kurabilme, motivasyon, dil becerileri, girişimcilik gibi birçok alanda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Engelli gençlerimiz başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerimizin içinde bulundukları topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmaları desteklemek amacıyla da çeşitli faaliyetler düzenlemektedir.

Her bir gencimizin evrensel değer üretme konusunda çok ciddi bir potansiyeli bulunduğuna inanan ve bu amaçla faaliyetlerini düzenleyen SORGED, gençlerin farklı alanlarda sahip olduğu yetenekleri geliştirmeye özen göstermektedir. Bu bağlamda, kültür, sanat, eğitim, sosyal, çevre, gençlik politikaları ve daha birçok alanda becerisi bulunan gençleri eğiterek ve doğru yönlendirerek onların topluma sağladığı yararı maksimuma çıkarmaya çalışmaktadır.

SORGED olarak toplumumuzun en önemli motivasyon kaynaklarından biri olan gençlerimizin, ülkemizin hedeflerine ulaşması yolunda aktif rol almasını da sağlamaya çalışmaktayız. Hem kısa hem de uzun vadede ülkemizin gelişmesi için atılması gereken her adımda gençlerimizin de yer almasını ve genç neslimizin Türkiye'nin birçok alanda dünyanın örnek alacağı bir ülke haline gelmesinde etkili olması için uğraşmaktayız.

SORGED’in hedef kitlesi ve hedef alanı sadece Sorgun'da yaşayan gençler değildir. Milli kültürel değerlerine ve geleneklerine bağlı bir gençlik yetiştirerek bu gençlerin küresel dünya oluşturulmasına en fazla katkıyı sağlaması için elimizden geleni yapmaktayız. Böylelikle, yenidünya düzeninde, gençlerimiz ile beraber Türkiye'nin eğitim, kültür, sanat, tarih, çevre ve daha birçok konuda daha fazla söz sahibi olması için çalışmaktayız.

SORGED, bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok alanda projeler yürütmüştür. Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde birçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktadır. Son 7 yıl içerisinde yaklaşık 400+ genci ücretsiz yurt dışına göndermiştir.

Her yıl 2000+ yakın gence ulaşarak çeşitli eğitimler, kurslar ve etkinlikler düzenlemektedir.

Covid-19 salgınında 110+ çevrimiçi eğitim, seminer ve kurs düzenleyerek yaklaşık 26.000 katılımcıya ulaşmıştır.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Dayanışma Programı kapsamında akredite edilerek Kalite Sertifikası almıştır. Aynı zamanda Eurodesk Temas Noktası olarak gençlik bilgilendirme faaliyetlerine devam etmektedir.

Başta motivasyon kaynağımız gençler olmak üzere bizlere katkı sağlayan, destek veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Yozgat Hakimiyet