Son gelen zamla birlikte Yozgat'ta esnafın beli büküldü

Son gelen zamla birlikte Yozgat'ta esnafın beli büküldü

Akaryakıta gelen zamlar, taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yürüten esnafları olumsuz etkiledi.

A+A-

Akaryakıta gelen zamlar, taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yürüten esnafları olumsuz etkiledi.

Yozgat’ta, taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yapan esnafların mazottaki fiyat artışından dolayı mağdur olduğu belirtildi.
Yozgat’ta köylerden öğrencileri okullara taşıyan esnaflar, kontak kapatma noktasına geldiklerini söyledi.

ZAMLAR ETKİLEDİ

Akaryakıta gelen zamlar, taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yürüten esnafları olumsuz etkiledi. Yaz döneminden bugüne kadar yüzde 100’ün üzerinde zam gelmesi nedeniyle zor bir dönem geçiren esnaflar, yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyor.

Yozgat Şöforler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlhami Bakıcı, taşımalı eğitim yapan okulların öğrenci servisini yapan esnafların mazottaki fiyat artışından dolayı mağdur olduğunu söyledi.

İhalelerin yaz döneminde yapıldığını hatırlatan Başkan Bakıcı, 6,5 TL olan mazot litresinin bugün 14 TL’ye yaklaştığını vurguladı. Başkan Bakıcı, ticari taşımacılık yapan esnaflarla bir araya gelerek, sorun, talep ve önerileri dinledi. Bakıcı, esnafların yaşadığı ve karşılaştığı sorun ve sıkıntılara her zaman çözüm bulmak için takip ettiklerini bildirdi.

Akaryakıta yaklaşık 5 ayda yüzde 40 zam geldiğini dile getiren Bakıcı “Şoför esnafımız artık akaryakıta gelen zamlara karşı ayakta duramıyor ve kontak kapatma noktasına geldi. Vatandaşları mağdur etmemek ve taşıma faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi için akaryakıta gelen zamların taşıma ücretlerine yansıtılması artık kaçınılmaz oldu” dedi.

ESNAF KORUNMALI

Taşımalı eğitim uygulamasında öğrenci servisi yapan esnafların mazot artışından dolay ımağdur olduğunu belirten Oda Başkanı Bakıcı, “Taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi yapan esnafımız mazottaki artıştan dolayı önemli ölçüde sıkıntı yaşamaktadır. Bu konuda önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için bir çalışmayı başlatıp, girişimlerde bulunacağız.Şoför esnafımız artık akaryakıta gelen zamlara karşı ayakta duramıyor ve kontak kapatma noktasına geldi. Vatandaşları mağdur etmemek ve taşıma faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi için akaryakıta gelen zamların taşıma ücretlerine yansıtılması artık kaçınılmaz oldu” dedi.

ESNAF ZORLANIYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın taşıma ücretlerine yansıtılarak şoför esnafının korunması gerektiğini belirten Başkan Bakıcı, “Akaryakıta karşı ayakta durmakta zorlanan kesim yalnızca servisçilerimiz değil. Şehir içinde taşıma faaliyetinde bulunan taksi, dolmuş, minibüs ve özel halk otobüsü ile yolcu taşıyan esnafımız da akaryakıta gelen zamlardan dolayı ciddi şekilde zarar görüyor. Tüm kazancı en önemli giderlerinden biri olan akaryakıta giderek eriyen şoför esnafımız kontak kapatmak değil çalışmaya devam etmek istiyor. Kazancından kendisine neredeyse pay kalmayan bu şoför esnafımızı akaryakıttaki artışa karşı korumak için akaryakıt fiyatlarındaki farkın taşıma ücretlerine yansıtılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan düzenleme yapılması bekleyen esnaflar ise teminatlarını yakarak öğrenci servis işini bırakmayı düşündüklerini dile getirdiler. 

Yozgat Hakimiyet