Şehit aileleri ve gaziler Yozgat'ta gönül sofrasında buluştu

Şehit aileleri ve gaziler Yozgat'ta gönül sofrasında buluştu

Yozgat Valiliği tarafından hazırlanan iftar programında, şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

A+A-

Yozgat Vali Ziya Polat ve Eşi Pınar Filiz Polat’ın ev sahipliğinde şehit aileleri, gazi ve ailelerine iftar verildi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa Vali Ziya Polat ve Eşi Pınar Filiz Polat’ın yanı sıra Belediye Başkanı Celal Köse ve eşi Nagihan Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Uçak, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi Sazak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Halil Başer, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Vali Polat, rahmet ve bereket ayı Ramazan içerisinde şehit aileleri ve gazilerle aynı sofrada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Vali Polat, vatan uğruna canını feda eden şehitler ile gazi olan vatan evlatlarının yakınlarının, herkesin baş tacı olduğunu aktardı.

Şehit yakını ve gazilerle bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Polat, "Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Her insana şehitlik mertebesi nasip olmaz. Sizin evlatlarınız şehadet şerbetini içerek, bu büyük makama nail oldular. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini korumak uğruna şehit düştüler. Bazı kardeşlerimizde vatan uğruna gazi oldu. Şehitlerimizin geride bıraktıkları aileleri ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır" dedi.

Vali Polat, ailelerin Ramazan ayını tebrik ederek şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere sağlıklı uzun ömürler diledi.

05042022-624c306863dfb-default.png

Vali Ziya Polat ve Eşi Pınar Filiz Polat, masaları tek tek dolaşarak baş tacımız olan şehit ailelerine 'Gönül soframıza hoş geldiniz' diyerek bir süre sohbet edip taleplerini aldı.

Vali Polat, Gazi Yakup Gönül ve Semra Gönül çiftinin minik evlatları Miraç Gönül'ü kucağına alarak oyun oynadı. Minik Miraç'ın Vali Polat ile diyalogu da renkli görüntüler oluşturdu.

Belediye Başkanı Celal Köse ve eşi Nagihan Köse’de masaları tek tek gezerek, şehit yakınları ve gazilerle sohbet ettiler.Başkan Köse, “ Valiliğimiz organizasyonunda gerçekleştirilen iftar programında Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizle bir araya geldik. Vatan toprağının varlığı ve birliği için canını feda eden şehitlerimize Cenabı Hak'tan rahmet, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yozgat Hakimiyet

Etiketler :