Sedef'ten 3 Mayıs Türkçülük günü mesajı

Sedef'ten 3 Mayıs Türkçülük günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, 3 Mayıs’ın Türk Milliyetçiliğinin miladı olduğunu söyledi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, 3 Mayıs’ın Türk Milliyetçiliğinin miladı olduğunu söyledi.


Türk milliyetçiliğinin yaklaşık bir asrı aşan fikir hayatında çok önemli yer edinen 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünün asla unutulmayacağına dikkat çeken Sedef, “Türk Milliyetçiliği milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin ifadesidir” dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef 3 Mayıs Türkçülük Bayramı münasebeti ile yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Türk milliyetçiliğinin yaklaşık bir asrı aşan fikir hayatında çok önemli yer edinen 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü yad ettiklerini belirten MHP Milletvekili Ethem Sedef, şu görüşlere yer verdi: “Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve bundan rahatsızlık duyanlarla başlattığı mücadelenin yargıya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır.


Aynı zamanda milliyetçiliğin de yargılandığı söz konusu süreçte, Türk milliyetçileri ilk kez sivil bir muhalefet olarak varlıklarını ispatlamışlar ve kendilerini bu yolda feda etmeye hazır oldukları, Türk milletini yüceltmek için her fedakârlığı yapacaklarını göstermişlerdir.


Milliyetçiliği gönüllerinde bayraklaştıran bir avuç yürekli dava insanı; inanmışlığın, adanmışlığın ve kararlılığın örneklerini göstermiştir.


Nitekim merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin; Türk milletinin varlığına kast edenlere karşı gösterdiği duruşun başlangıcı olan bu tarih, aynı zamanda Türk milliyetçilerine reva görülen eza ve cefa dolu bir dönemin de miladı olmuştur.


Milliyetçilik çağdaş, modern ve insana ait olan kıymeti önceliğine alan birlikte yaşama ve kardeşlik projesidir. Türkiye’nin her alanda milliyetçiliğe ve milli yönelişe ihtiyacı olduğu kuşkusuzdur. Ayırma, dağıtma, bölme, dışlama milliyetçiliğin fikir hayatında olmayan, milliyetçiliğin diline aykırı anormallikler olarak değerlendirilmelidir.


3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün manası da burada aranmalı burada görülmelidir.


Türk Milliyetçiliği milletimize yabancı ve aykırı dayatmaları boşa çıkarmanın, onurlu ve bağımsız yaşamanın, Türk kimliğine sahip çıkarak, kendi geleceğimize egemen olma düşüncesinin ifadesidir.
İbretlik bir mücadele sonucunda, hiçbir saldırının yıldıramadığı milliyetçi kahramanların emanetlerine sahip çıktığımız ve bunu daha da ileri götürme konusunda tartışılmaz çaba içinde bulunduğumuz şüphesizdir.


Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin, Yozgatlı hemşerilerimin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, hayatlarını kaybedenlerle birlikte tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”