Sarıkaya’da öğrencilerin sergisi beğenildi

Sarıkaya’da öğrencilerin sergisi beğenildi

Sarıkaya Hisarbey Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları destekleme programı kapsamında öğrenciler tarafından düzenlenen büyük beğeni topladı.

A+A-

Sarıkaya Hisarbey Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları destekleme programı kapsamında öğrenciler tarafından düzenlenen büyük beğeni topladı.

sarikaya.jpg

Hisarbey Ortaokulunda 7 öğretmenin danışmanlığındaki, 58 öğrenci tarafından hazırlanan 9 ayrı tematik alanda 17 farklı tasarım projesi sergilendi.

Fuarda öğrencilerin kendi kendine sulanan bitki proje ile çiçeğin ihtiyaç duyduğu suyu ayarlanabilir hızda olması ve sulayana ihtiyaç duymadan kurulan sistem sayesinde su ihtiyacını karşılaması ve pet şişelerden yapılan sistem sayesinde fuar katılımcılarının ilgisini çekti.

sarikaya4.jpg

Öğrencilerin projelerini hazırladıklarını belirten TÜBİTAK 4006 Fuarı proje sorumlusu Saniye Erdem “Okulumuzda ilk defa TÜBİTAK 4006 Bilim fuarı düzenlendi. “TUBİTAK Bilim Fuarının amacı, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayarak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Böyle bir ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendilerinde oluşturduğu öz güven duygusunu yaşayacaktır.” dedi

Öğrencilerin, tarih, bilim, teknoloji, müzik ve resim gibi alanlarla araştırma ve projelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Arkan tarafından tam not aldı. Her bir projeyi ayrı ayrı inceleyen Arkan, başarılı çalışmalarından dolayı gençleri ve öğretmenleri kutladı.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Arkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Kızıl, Siyasi Parti Temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Yeniufuk