Sarıkaya’da 18 yıldır gelenek devam ediyor

Sarıkaya’da 18 yıldır gelenek devam ediyor

Sarıkaya Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz ve şoför esnafı her yıl yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdikleri kurban kesimi uygulamasını bu eğitim yılında da sürdürerek 18. kez geleneğe devam ettirdi.

A+A-

Sarıkaya Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Arif Yılmaz ve şoför esnafı her yıl yeni eğitim öğretim döneminde gerçekleştirdikleri kurban kesimi uygulamasını bu eğitim yılında da sürdürerek 18. kez geleneğe devam ettirdi. Kurban kesimi sonrası İlçe Müftüsü Emrah Kandemir, sorunsuz, kasasız, belasız, şoför esnafının eğitim sürecini tamamlaması için dua etti.

Kooperatif Başkanı Arif Yılmaz, kurban kesiminin ardından yaptığı konuşmada, 18 yıldır her eğitim öğretim yılının başlangıcında kurban kestiklerini ifade ederek, bu geleneği bu yıl da devam ettirdiklerini söyledi.

sarikaya-kaymakamlik2.jpg

Yeni eğitim öğretim yılının ilçeye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Yılmaz, bu yıl orta öğretim ve lise okullarında 1161’e yakın öğrenciyi 75 araçla taşıyacaklarını ifade etti.

Yılmaz, “Bizlere her konuda yol gösteren değerli Kaymakamımız Sayın Samet Serin Milli Eğitim Müdürümüz Abdullah Arkan ve milli eğitim şube müdürlerimize dayanışma içerisinde bu işi beraber yaptığımız için kendilerine teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

İLÇE KAYMAKAMI SERİN UYARDI

İlçe Kaymakamı Samet Serin’de yaptığı konuşmada servis şoförlerine öğrencileri taşırken daha da dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunarak, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kurban kesim törenine Kaymakam Samet Serin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız, İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Arkan, Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Kızıl, Emniyet Müdür Vekili Yasin Yamur, Daire amirleri, S.S. 1. Nolu Minibüsçüler Kooperatifi Sarıkaya Tur Başkanı Arif Yılmaz ve minibüs şoförleri katıldı.

Yeniufuk