
Sarıkaya Belediyesi’nde imzalar atıldı
Hizmet-İş Sendikası ile Sarıkaya Belediye Başkanlığı arasında sendika üyesi kadrolu işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Hizmet-İş Sendikası ile Sarıkaya Belediye Başkanlığı arasında sendika üyesi kadrolu işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Sarıkaya Belediyesinde yapılan toplu iş sözleşmesi imza törenine Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, İşyeri Sendika Temsilcisi Alaattin Demir katıldı.
İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Hizmet-İş sendikası üyesi kadrolu ücretlerine sosyal haklar hariç birinci yıl yüzde 16 ikinci yıl yüzde 16 zam yapıldı. Sosyal haklar ise yüzde 50 ile yüzde 70 oranında artırıldı.
Düzenlenen imza töreninde bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız; “Sayın belediye başkanımızla defalarca toplu iş sözleşmesi imzaladık. Ne mutlu ki emekçi kardeşlerimize, işçinin alınteri ve emeğini üzerinde pazarlık yapmayan bir belediye başkanları var. Biz emekçilere düşen aldığımız her kuruşu helal ettirmek, toplu iş sözleşmesinde emeği geçen başta Sarıkaya belediye başkanımız Av. Ömer Açıkel’e, İşyeri sendika temsilcimiz Alaattin Demir’e şahsım, yönetim kurulumuz ve tüm emekçi kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. İmzalanan tolu iş sözleşmesi sendikamıza, Sarıkaya belediyesine ve tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Emekçileri hiçbir zaman mağdur etmedik. İmkânlarımız dâhilinde en yüksek ücret zammını yapmak için dün olduğu gibi bugünde elimizden gelenin en iyisini yaptık. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum mesai arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.
Yeni Ufuk