Sarıkaya Belediye Başkanı Açıkel, esnafı hem uyardı hem kandil simidi dağıttı

Sarıkaya Belediye Başkanı Açıkel, esnafı hem uyardı hem kandil simidi dağıttı

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, ilçe esnaflarını ziyaret ederek, hem kandil simidi dağıttı, hem de koronavirüs salgınına karşı maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulundu.

A+A-

Belediye Başkanlık görevini devraldığı 30 Mart 2014 seçimlerinden bu güne halkla iç içe olan ve sürekli sahada esnaf ve vatandaşlarla hemhal olan Belediye Başkanı Ömer Açıkel, belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneğini de ilçe halkına sunmaya devam ediyor.

Sabahın erken saatinde mesaiye başlayan ve her sabah farklı esnaflarla birlikte kahvaltı yapan Başkan Açıkel, esnafın sorun ve taleplerine de kulak vererek belediye hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor. İlçede hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Başkan Açıkel, Sarıkaya’nın çehresini değiştirecek çalışmalara da devam ediyor.

Miraç Kandili dolayısıyla ilçe esnaflarını ziyaret eden Başkan Açıkel, esnaflara kandil simidi ikram ederek, Kovid- 19 salgınına karşı maske, mesafe ve hijyen konularında uyarılarında bulunmayı ihmal etmiyor.

Başkan Açıkel, yaptığı açıklamada; ilçe halkının ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini kutladığını söyledi.

Açıkel, “Bu gün ve geceler en kutsal ve istisnai gecelerdir. Önemli olan bu manevi günün anlam ve önemine binaen ibadetimizi  en iyi şekilde yerine getirmektir. Bir yılı aşkın süredir Kovid salgını ile mücadele ediyoruz. Belediye olarak halkımızın sağlığını her şeyin üzerinde görüyor ve buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada vatandaşlarımızdan da özellikle hem kendi sağlığı, hem ailesi, hem de çevresi açısından Kovid salgına karşı gerekli tedbiri alması ve uygulamasını arzu ediyoruz. Bu salgına karşı toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket edersek başarılı oluruz. Vatandaşlarımızdan kalabalık ortamlardan kesinlikle kaçınmalarını, hijyen, maske ve mesafe gibi kurallara riayet etmelerini istiyoruz.”dedi.

KANDİLLER BİRLİK BERABERLİK ADINA KAYNAŞMAYA DA VESİLE OLUYOR

Kandillerin birlik beraberlik adına kaynaşmaya da vesile olduğunu vurgulayan Başkan Açıkel, “Bu güzel ve özel günlerde vatandaşlarımız birbirleri ile görüşerek kandil kutlamalarında bulunuyor. Bende her fırsatta ziyaretlerde bulunduğum esnaf ağabeylerimizi, kardeşlerimizi bugüne özel ziyaret ederek kandil simidi ikramında bulundum. Bu manevi günde dualarımız ve dileğimiz İnşallah tez zamanda Kovid salgınından kurtulmak ve insanlarımızın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını devam ettirmelerini diliyorum.”diye konuştu.