Saraykent Kaymakamı Açıkgöz'den Kıbrıs gazisi ailesine taziye ziyareti

Saraykent Kaymakamı Açıkgöz'den Kıbrıs gazisi ailesine taziye ziyareti

Kıbrıs Barış Harekatı’nda Lefkoşa’daki 1. Harekatta yaralanan Kıbrıs Gazisi Mustafa Ekinci’nin vefatı üzerine Saraykent protokolü tarafından gazinin ailesine taziye ziyareti gerçekleştirildi.

A+A-

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal ve İlçe Müftüsü Yasin Baykal vefat eden Kıbrıs Gazisi Mustafa Ekinci’nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

İlçe Müftüsü Yasin Baykal tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, gazinin ruhuna bağışlandı. Kıbrıs Gazisi Mustafa Ekinci’nin uzun süredir rahatsızlıkları sebebiyle tedavi gördüğünü ifade eden Kaymakam Açıkgöz, “Mustafa Amcamız, uzun süreli tedavi süreci ve hastalıklarına rağmen bir defa bile halinden şikâyette bulunmamış, sabırlı ve metanetli bir insandı. Son nefesini de büyük bir iman içerisinde kelime-i şahadetler getirerek verdiğini ailesinden bugün öğrendik. Kendilerine olan sevgimiz, saygımız bir kez daha kat kat arttı. Allah mekanını cennet, makamını âli eylesin. Gazimiz, Ozan Beldemizde ikamet ediyordu. 2 yıldır kanser tedavisi görmekteydi. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Lefkoşa’daki 1. Harekatta yaralanmıştı. En son bir araya geldiğimizde bir sıkıntısı olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Sağlık sıkıntılarını bile dile getirmemişti. Rabbimiz tüm sevenlerine sabır versin. Din görevlilerimiz tarafından her ay okunan 54 Hatmi Şerifi Kadir Gecesinde inşallah Mustafa amcamızın ruhuna bağışlayacağız” dedi.

Yozgat Hakimiyet

Etiketler : ,