Şahin: Anne adayının en büyük destekçisi onlardır

Şahin: Anne adayının en büyük destekçisi onlardır

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, 21-28 Nisan Ebeler Haftası sebebiyle bir Kutlama Mesajı yayınladı.

A+A-

Dr. Şahin yayınladığı yazılı mesajda” Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindirmek ve aileye özlemle beklenen birinin katılımını sağlamak, ebelik mesleğinin tüm çağlar boyunca toplumlarda saygın bir yer edinmesini sağlamıştır.


Ebelerimiz; yalnızca annenin değil, ailenin ve toplumun sağlık danışmanıdır. Ebelerimiz, doğum öncesi eğitim, ebeveynliğe hazırlanma, kadın sağlığı, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında hizmet vererek çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.


Bir bebeği dünyaya getirmenin verdiği mutluluk başka hiçbir meslekle kıyaslanamaz. Ebelerimiz bir insanın hayata geliş anına şahitlik ederler. Doğum anında anne adayının en büyük destekçisi onlardır.


Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin ülkemizin sağlığına yaptıkları katkılardan dolayı.” 21-28 Nisan Ebeler Haftası’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.