Resmi Gazetede yayınlandı! Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek

Resmi Gazetede yayınlandı! Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek

Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, spor kulübü derneklerinin devir işlemlerinin başlatıldığını aktardı.

A+A-

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu ile dernek olarak tescili yapılan spor kulüplerinin, spor anonim şirketlerinin, spor kulüplerinin oluşturduğu federasyonlarının ve konfederasyonlarının her türlü iş ve işlemlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, spor kulübü derneklerinin devir işlemlerinin başlatıldığını aktardı.

Yurtlu, “Yeni düzenlemeyle, “Spor Kulübü Derneği” adını taşıyan ve bu amaçla, İl Sivil Toplumla İlişkier Müdürlüğü ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ndeki bilgi ve kayıtların teyit edilmesinin ardından, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nde bulunan tüm bilgi, belge, dosya ve dokümanların devredilecek. Her iki kurumda görev yapan personelden müteşekkil “devir teslim komisyonu” oluşturulacak.

“Gençlik ve Spor Kulübü Derneği” olarak faaliyet gösteren ve tescili yapılanlar, iki yıllık süre içerisinde “ Spor Kulübü” ya da” Gençlik Derneği” şeklinde karar vererek her iki kuruma da kararlarını bildirecekler. Karara göre devir yapılacak.

“Gençlik Derneği” olarak faaliyet gösterecek dernekler ise, yine Dernekler Kanunu kapsamında İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kalacak.

Bu kapsamda, ilk aşamada; spor kulübü olarak tescili bulunan 42 spor Kulübü Derneği’nin devir işlemleri en kısa sürede gerçekleştirilecek” dedi.

Yozgat Hakimiyet