Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ: Elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış Merasimi”ne katıldı.

A+A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “1. Su Şurası Lansmanı ve 363 Tesisin Toplu Açılış Merasimi”ne katıldı.

Türkiye ekonomisine önemli katkıları olacak Su Şura’sının Lansmanı ve Devlet Su İşleri tarafından yapımı tamamlanan 363 tesisin açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen tören Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fikirleri, önerileri, görüşleri, tespit ve tenkitleriyle Şûra’yı zenginleştirecek tüm uzmanlara, sektör temsilcilerine, paydaşlara ve vatandaşlara teşekkür etti.

“Su, bütün canlılar gibi insanlık için de vazgeçilmez bir nimettir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sadece hayatımız için değil, ekonomik kalkınma ve büyüme için de su, ikamesi olmayan unsurlardan biridir. Bu ihtiyacı sürdürülebilir şekilde karşılayabilmek için, mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanmak ve israfı engellemek önem arz ediyor. Nüfusun hızla çoğalması, iklim değişikliği, kuraklık gibi sebeplerle su ihtiyacının giderek arttığını görüyoruz. Su ihtiyacı artarken, insanlığın istifadesinde bulunan su kaynakları günden güne azalıyor. Bu daralma beraberinde kuraklığı, yoksulluğu ve açlığı getiriyor. Yine su kıtlığına bağlı olarak ekolojik denge bozulmakta, biyolojik çeşitlilik kaybolmakta, insanlığın gıda güvenliği tehlikeye girmektedir. Bu vahim tablo ise sosyal çalkantılardan düzensiz göçe, kıtlıktan beynelmilel gerilimlere kadar pek çok soruna sebebiyet veriyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suyumuzu korumakla, vatanımızı korumak arasında mahiyet itibariyle hiçbir fark yoktur. Bunun için üzerimize düşen görevler vardır. Tarımsal sulama sistemlerini yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından canlı bağlantı ile Bartın Ulus Çayı Çerçi Deresi Taşkın Koruma Tesisi, Kütahya Karacakaş Göleti ve Van Erciş İçme Suyu Arıtma Tesislerinin açılışını yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve beraberindekiler kurdele keserek, 363 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

1. Su Şurası Lansmanı ve 363 tesisin açılış toplantısına katılan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 1. Su Şurası’nın tanıtım toplantısı ve ülkemizin kalkınmasında büyük bir adım olacak olan 363 tesisin toplu açılış törenine katılmaktan dolayı bir onur ve gurur duydum. Su meselesi tarihin her döneminde olduğu gibi içinde yaşadığımız yüzyıl için de büyük bir hayatiyet arz etmektedir. 1. Su Şurası bu anlamda “Su Vatandır” ilkesiyle yola çıkarak geleceğimiz adına önemli kararlar alınmasında öncülük yapacaktır. Şura vesilesiyle ülkemiz ve yarınlarımız için orta ve uzun vadede yeni stratejiler belirlenecek, konunun uzmanlarınca meselelerin konuşulup tartışılması mümkün olacaktır. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bizler de devletimizin belirlediği kalkınma hamlesi ve gelecek vizyonu doğrultusunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.