OkuYoz projesi ödülleri sahiplerini buldu

OkuYoz projesi ödülleri sahiplerini buldu

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesi kapsamında başlatılan ‘OkuYoz Projesi’nde Nisan ve Mayıs aylarında en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere düzenlenen törenle teşvik ödülleri verildi.

A+A-

Yozgat Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesi kapsamında başlatılan ‘OkuYoz Projesi’nde Nisan ve Mayıs aylarında en çok kitap okuyan öğrenci ve velilere düzenlenen törenle teşvik ödülleri verildi.


Yozgat Valiliği konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arif Hamdi Sazak,Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Alay Komutanı Ali Sefa Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, dereceye giren öğrenciler ve veliler katıldı.


ESER Projesi kapsamında hayata geçirilen ‘OkuYoz Projesi’ ile Yozgat genelinde okuma konusunda farkındalık oluşturmak, halkı okumaya teşvik etmek ve aynı zamanda çocuklara bu örnek alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen proje, Haziran ayında sona erecek.


İlk, orta, lise ve veli kategorisinde dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere Nisan ve Mayıs ayı teşvik ödülleri Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından takdim edildi.


Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, programın açılışında yaptığı konuşmada kitap okumanın önemine değindi.


Yozgat Valisi Ziya Polat, okumayı sadece öğrencilerin değil anne ve babaların da katılmasını istediklerini söyledi.


Projeye ailelerin de dahil edildiğini vurgulayan Vali Polat, “Şuana kadar il genelinde 65 bin kitap okundu. Amacımız okuma alışkanlığını ana sınıfından itibaren çocuklara vermek ve bunu hayat boyu devam ettirmesini sağlamaktır. Okullarımızda eğitim kalitesinin iyi olması, çocukların hem akademik hem de manevi yönden gelişmesi için devletine, milletine, ezanına, bayrağına saygılı yetiştirmek için projelere ağırlık veriyoruz.” dedi.


Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ da OkuYoz projesini hazırlayan ve destek olanlara teşekkür etti.


Bozdağ, “Her işin başı insandır, insanı yücelten ise onun sahip olduğu güzel nitelikler gelmektedir. Bunun başında da bilgi, ilim, ahlak gibi yüksek değerler gelmektedir. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı okumayla ilgili bir projenin parçası oldukları için kutluyorum. Gelecek okuyanların, bilgiyi rehber edinenlerin omuzlarında yükselecektir. Güç bilgidedir, bilgiden daha büyük güç hiçbir yerde yoktur.

Bizim bilgimiz ne kadar çok olursa kendi gücümüzle, ailemize, ilimize, ülkemize katkımız da o kadar güçlü olur. Yavrularımız arasından inşallah ileride Türkiye’ye cumhurbaşkanı, bakan, vekil olacak, dünya çapında Aziz Sancar gibi bilim insanı olacak, nice yavrularımızın çıkacağına yürekten inanıyorum..”şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından ilkokul, ortaokul, lise ve veliler olmak üzere 4 kategoride en çok kitap okuyarak dereceye giren öğrenci ve velilere ödülleri verildi.