OKU-YOZ projesi Yozgat okuyor

OKU-YOZ projesi Yozgat okuyor

Yozgat7ta ESER Projesi kapsamında 6'dan 66'ya Ailece OKU-YOZ projesi yeni dönem için başlatıldı.

A+A-

Yozgat Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Eğitim Stratejisinde Etkin Roller (ESER) projesi kapsamında pandemi döneminde ‘OkuYOZ Projesi’ başlatıldı.

Yozgat’ta 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte eğitimde kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan projelerin startı da verildi.

Yozgat il genelinde eğitim öğretim faaliyetlerindeki kalitenin artırılması amacıyla ESER (Eğitim Stratejisinde Etkin Roller) projesi yeniden uygulanıyor.

Projede il genelinde akademik başarı, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerin, okuma alışkanlığı ile okur-yazarlık düzeyinin, bilimsel proje ve çalışmaları ile de mesleki ve kişisel becerilerin artırılması amaçlandı.
Yozgat Valiliği koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen ESER Projesinin alt projelerinden olan “6’dan 66’ya Ailece OKU-YOZ” projesi kapsamında “Hafta içi her akşam 20:30-21:00” saatleri arasında okuma etkinliği gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında ilk, orta ve lise dengi öğrencileri ile veliler, kitap okuyor. Öğrenci ve velilerin birlikte zaman geçirmeleri ve okuma alışkanlığı kazanmaları sağlanıyor.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, 2022-2023 eğitim öğretim dönemine yönelik OkuYOZ Projesi’ni n startını verdiklerini söyledi. Projenin 3 Ekim tarihi itibariyle il genelinde başlattıklarını dile getiren İl Müdürü Yazıcı, “Tüm İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz ile bizlere en büyük destekçi olan velilerimizin de dahil olduğu bir projeyi başlatmış bulunuyoruz. Burada amacımız okuma bilincini geliştirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocuklarımızın akademik başarılarını artırarak geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak. Bu amaçla özellikle salgın döneminde birlikte olmak ve kendimizi geliştirmek için bir faaliyet içerisinde olmayı düşündük. Bundan sonra da çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürecek” dedi.

Yozgat Hakimiyet