Nurullah Nurdoğan açıkladı! Yozgat'ta hizmete açılacak

Nurullah Nurdoğan açıkladı! Yozgat'ta hizmete açılacak

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan Marifet Okulu, 2020-2021 dönemi ortaokul kayıtlarının başladığını söyledi.

A+A-

İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan Marifet Okulu, 2020-2021 dönemi ortaokul kayıtlarının başladığını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi “Bilgiyi Marifete Dönüştüren Proje” sloganıyla, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ortaokul öğrencilerine yönelik olarak “Marifet Okulu” hizmete açıyor.

Öğrencilerine kuranı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret dersleri ve el sanatları gibi dersler veren okul sosyal ve kültürel faaliyetlerde gerçekleştirecek.

İYC Yozgat Şube Başkanı Nurullah Nurdoğan, Cemiyet olarak amaçlarının Türkiye'nin en temel ihtiyacı olan milli ve manevi değerlerine bağlı, kaliteli bir eğitimle donatılmış, ilim ve irfan sahibi yeni nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Geleceğe en büyük yatırımı gençlerin eğitimi ve yetiştirilmesi olarak gördüklerini ve bu minvalde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Nurdoğan, "İlim Yayma Eğitim Merkezimizde başladığımız eğitim faaliyetlerimize bu yıl da devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla Marifet okulunda buluşuyoruz. Çocuklarımızın sosyal, kültürel ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmak, kişisel kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olacak etkinlikler sunmak ve ailelerin de desteklediği iyi bir arkadaş çevresi oluşturmayı amaçlıyoruz. Marifet Okulu, ortaokul düzeyindeki gençlerimize yönelik yapılan eğitim çalışmalarının ortak adıdır. Marifet okulunda gençlerimize Kur’anı Kerim, ilmihal değerler eğitimi, adab-ı muaşeret, olay-yorum el sanatları gibi dersler verilecek. Ayrıca Musiki, Tiyatro, Tarih, Kültür Gezileri, Meslek Gezileri, Kamplar, Zeka Oyunları, Doğa Yürüyüşleri, Futbol, Oyun Saatleri, Origami, Sosyal Sorumluluk çalışmaları gibi sosyal ve kültürel etkinler gerçekleştirilecek. Amacımız, gençlerimizin ahlaki, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, gençlere ahlak ve ilmihal alanlarında temel dini bilgileri hatırlatmak, kişiye duygu ve düşüncelerini ifade edebilme kabiliyeti kazandırmaktır" dedi.

Başkan Nurdoğan, Marifet Okulu’nun İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Gençlik Merkezinde, 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine (11-14 yaş grubu) 9-12 kişilik sınıflarda 25 hafta süreceğini kaydetti.

Nurdoğan, her hafta sonu Cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek, Marifet Okulu Eğitim Programının 31 Ekim 2021 tarihinde başlayacağını ifade etti.

Kayıt yaptırmak isteyen velilerin 05548223423 telefon numarasından irtibata geçebileceklerine değinen Başkan Nurdoğan, kontenjanın sınırlı tutulduğunu vurguladı.

İYC Başkanı Nurdoğan, gençlik merkezinin de açılışa hazır hale getirildiğini belirterek, 'Marifet Okulu' ile merkezin kapılarını açacağını kaydetti. Başkan Nurdoğan, gençlik merkezinin ortaokul ve lise düzeyindeki gençlerin istifadesine sunacaklarını sözlerine ekledi.

Yozgat Hakimiyet