Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Başvurular 31 Mart’ta sona eriyor

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Başvurular 31 Mart’ta sona eriyor

Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların merakla beklediği kira ve gelir kaybı hibe desteği başvuruları 31 Mart 2021 tarihinde sona eriyor.

A+A-

Koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarların merakla beklediği kira ve gelir kaybı hibe desteği başvuruları 31 Mart 2021 tarihinde sona eriyor.

14 Aralık 2020 tarihinden önce faaliyette olan bazı iş kollarındaki esnafların, kira ve gelir kaybı hibe desteği başvurusu yapabilecekleri ifade edildi.

Yozgat Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, destek başvurularının e-devlet üzerinden 31 Mart 2021 tarihine kadar yapılabileceği belirtildi. Ayrıca 3 ay sürecek destek kapsamında esnaflara ayda 500 TL kira desteği ve 1000 TL gelir kaybı desteği verilecek.


Yozgat Ticaret İl Müdürü İbrahim Akdaş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, aşağıdaki ifadeleri kullandı.

“Ticaret Bakanlığımızca koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve Sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimizden;Ticari kazançları basit usulde (kendi işini yapan) tespit edilenler, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler, kira ve gelir hibe desteğinden vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden bir kez başvuru yapabilirler.


14 Aralık 2020 den önce faaliyette olan lokanta, köfteci, cafe, terzi, internet cafe, kahve-kıraathane, çay ocağı, kantin, bakkal, market, pastaneci, kreş, kırtasiye, kuaför, fotoğrafçı, mantıcı, gözlemeci, düğün salonu, tamirci vb. kira ve gelir kaybı hibe desteği başvurusu yapabilecektir.


Verilecek gelir kaybı ve kira destekleri için başvurular devam etmektedir. Kira desteğinin onayları Ticaret İl Müdürlüklerince verilmektedir.


Destek başvuruları 31 Mart 2021 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar devam edecektir.


Kira ve gelir kaybı hibe desteği başvurusu e-Devlet üzerinden yapılacak olup, İlimizde esnaflarımıza 3 ay süreyle ayda 500 TL kira desteği 1000 TL gelir kaybı desteği verilecektir.

Kira desteği şartları;

1. İş yeri kira olan esnafımız,
e-devlet üzerinden giriş yaparak kira kontratını ve 2020 tarihli kira ödeme dekontunu (bir tane dahi olsa yeterlidir) mutlaka sisteme yüklemelidir.
2. Kiracı Esnafımız kendine ait olan İban numarasını doğru sisteme doğru girmelidir.
3. Kira kontratında yazılı olan adres bilgileri tam ve doğru olmalıdır.
4. Kira desteğinin onayları sistem üzerinden Ticaret İl Müdürlüğümüzce verilecektir.
5. Giriş yapamayan esnafımıza belgelerini ve e-devlet şifrelerini getirmeleri halinde Müdürlüğümüz personelince yardımcı olunacaktır. Ayrıca Üyesi olduğu Esnaf Sanatlar Odaları da yardım edeceklerdir.
6. Başvuru süreci müteakiben yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler başvuru esnasında verilen banka IBAN numaralarına otomatik aktarılacaktır.
7. Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir.
8. Ticaret İl Müdürlüğümüzden bilgi ve yardım alınabilmektedir.”