Milletvekili Yusuf Başer'den Yozgat’a müjdeyi verdi

Milletvekili Yusuf Başer'den Yozgat’a müjdeyi verdi

AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ı spor merkezine dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, spor yatırımlarına projeler hazırlandığını söyledi.

A+A-

AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ı spor merkezine dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, spor yatırımlarına projeler hazırlandığını söyledi.

AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Şükrü Yalman ve Başkan Yardımcısı Eren Akbuğa’yı makamında kabul etti.

Yozgat’ta geleneksel okçuluğun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik yoğun çalışmalar yapan dernek faaliyetleri hakkında bilgiler alan Milletvekili Başer, Yozgat’ın sporun bir çok branşında önemli potansiyellere sahip olduğunu ifade etti.

Yozgat’ta geleneksel okçuluğun geliştirilmesine yönelik yürütülen faaliyetleri yakından takip ettiğinin altını çizen Milletvekili Başer, amaçlarının Yozgat’a sporun merkezine dönüştürmek olduğunu kaydetti.

Mevcut spor tesislerinin yenilenmesi için projeler hazırlandığının altını çizen Milletvekili Başer, yeni spor tesis projelerinin de tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Yozgat’ın sportif alanda potansiyele sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Başer, spor kompleksine ilişkin çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Başer, ‘’Yozgat’ımızı tarım ve hayvancılıkta geliştirmenin, istihdamı artırmak için yeni sanayi tesisleri kazandırmanın kıyasıya mücadelesini verdiğimiz bu dönemde aynı zaman insanımızın sportif ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de var gücümüzle çalışıyoruz’’ dedi.

Yozgat’a yeni spor tesislerini kazandırabilmek için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu nezdinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Milletvekili Başer, “ Yerköy İlçesine gençlik merkezi yapılması, Sarıkaya İlçesine gençlik merkezi yapılması, Yozgat merkeze güreş eğitim merkezi yapılması, Yozgat merkezde bulunan spor salonunun yıkılıp yerine uluslararası standartlara uygun yeni bir kompleksi yapılması, Spor Vadisi Projesine destek verilmesi, Spor Vadisi Projesi kapsamında yapılan kızak tesisine destek verilmesi, Aydıncık İlçesine mahalle tipi spor salonu yapılması, Kadışehri İlçesine mahalle tipi spor salonu yapılması, Yenifakılı İlçesine semt sahası ve mahalle tipi spor salonu yapılması, Yozgat merkez, ilçeler ve beldelere 20 tane sentetik semt sahası, 150 tane pota yapılması hususunda görüşme yapılmış, talep ve projeler kabul görmüştü’’ diye konuştu.

PROJEYE DESTEK

Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Şükrü Yalman, ‘Geçmişten Geleceğe Ata Sporumuz Okçuluk’ projesi’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nce kabul edilerek hibe desteği sağlandığını söyledi.

Başkan Yalman, dernek olarak somut olmayan kültürel mirasın önemi ve korunması konusunda, özellikle yeni kuşakların daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini göz önünde bulundurarak, geleneksel Türk okçuluğunu, atlı okçuluk ve Türklere ait tüm spor alanlarını geliştirmek, okçuluk tekniklerini öğrenip yaygınlaştırmak, tüm spor ve gençlik faaliyetlerinde aktif olarak Türkiye'de genç neslin sporun her türlü alanı ile tanışmasını amaçladıklarına değindi.

Geleneksel okçuluğa ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Yalman, hazırladıkları proje geniş kitlelere ulaşmak istediklerini ifade etti. Projenin desteklenmesinde Milletvekili Yusuf Başer’in yoğun destek ve ilgisinin olduğunu dile getiren Yalman, Türk kültürünün bir parçası olan geleneksel okçuluğun yaygınlaşması ve Yozgat’ı temsil ede bilecek daha fazla sporcuların yetişme si için çalışmalar yapacaklarına dikkat çekti.

Dernek Başkanı Şükrü Yalman ve Başkan Yardımcısı Eren Akbuğa, AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’e geleneksel okçuluğu simgeleyen özel tablo hediye ettiler. 

Yozgat Hakimiyet

Etiketler : ,