Meteoroloji'den Yozgat'a kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji'den Yozgat'a kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre aralarında Yozgat’ın da olduğu 27 ilin yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

A+A-

Mevsim itibariyle uzun zamandır kurak geçen ayların ardından Türkiye’nin tamamı yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor.

Yağışlar, Marmara, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, İç Anadolu’nun doğusu ile güneydoğusunda sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ile kuzeyinde ise kar şeklinde olacak. Öte yandan yağışların kuvvetli olması beklendiğinden 27 il için sarı ve turuncu kodla uyarı da yapıldı.

10 İLDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Erzurum’un yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde kuvvetli sağanak, akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Kayseri’nin kuzeyi, Yozgat’ın doğusu ve Sivas’da yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

26 İL İÇİN SARI, 1 İL İÇİN TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Adana, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat, Bayburt, Yalova, Osmaniye için sarı, Muğla için turuncu uyarı verildi.