Memur Sen İl Temsilcisi Şerefli: Israrımız sürecektir

Memur Sen İl Temsilcisi Şerefli: Israrımız sürecektir

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri  yazıda Toplu Sözleşme tekliflerinin hayata geçirilmesini talep ettiklerini hatırlattı.

A+A-

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, “Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin yıl ortasında yüzde 20’lik dilime, yılsonuna doğru ise yüzde 27’lik dilime girerek gelir kaybı yaşamaması için ısrarımız sürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Başkan Kenan Şerefli, yaptığı açıklamada; Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri  yazıda Toplu Sözleşme tekliflerinin hayata geçirilmesini talep ettiklerini hatırlattı.

Şerefli, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’na göndermiş olduğumuz yazıyla; başta sözleşmeli personel olmak üzere kamu görevlilerimizin gelir vergisi dilimleri kaynaklı yaşamış olduğu gelir kayıplarının telafisi için Toplu Sözleşme teklifimizin hayata geçirilmesini talep etmiştik.

Bakanlıktan gelen cevap yazısında; mevcut gelir vergisi dilimlerinin yeniden değerleme oranı (yüzde 122,93) artırılacağını ve asgari ücrette yapılacak artışa göre de asgari ücret istisnası nedeniyle muafiyet tutarlarının da artacağı belirtilmiştir.  Kamu görevlilerimiz başta olmak üzere sabit gelirlilerin yıl ortasında yüzde 20’lik dilime, yılsonuna doğru ise yüzde 27’lik dilime girerek gelir kaybı yaşamaması için ısrarımız sürecek ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yeniufuk